Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden refuză invitația lui Volodimir Zelenski de a vizita Ucraina. Care este, de fapt, motivul

Joe Biden refuză invitația lui Volodimir Zelenski de a vizita Ucraina. Care este, de fapt, motivul

Joe Biden refuză invitația lui Volodimir Zelenski de a vizita Ucraina

Joe Biden refuză invitația lui Volodimir Zelenski de a vizita Ucraina. Președintele american, Joe Biden nu dorește să viziteze Ucraina în viitorul apropiat. Deși Volodimir Zelenski, liderul de la Kiev și-a exprimat dorința ca Biden să meargă în Ucraina.

Joe Biden refuză invitația lui Volodimir Zelenski de a vizita Ucraina. Care este, de fapt, motivul

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski și-a exprimat dorința ca Joe Biden să viziteze Ucraina, dar liderul de la Casa Albă nu intenționează să facă acest lucru prea curând. Purtătorul de cuvânt a executivului american, Jen Psaki a declarat că Joe Biden nu va merge în Ucraina. „Nu este prevăzut ca preşedintele să meargă acolo, permiteţi-mi să repet”, a declarat într-o conferinţă de presă purtătoarea de cuvânt a executivului american, Jen Psaki, scrie AFP, citată de Agerpres.

În ultimele săptămâni, mai mulți lideri europeni, printre care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au vizitat Ucraina. Guvernul american se gândește să trimită un emisar la Kiev, dar Casa Albă a exclus momentan o deplsare cu risc ridicat a președintelui, din motive de securitate. „Dacă cineva ar merge acolo, nu am spune asta de aici”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a preşedintelui american.

Duminică, într-un interviu pentru CNN, Volodimir Zelenski și-a exprimat dorința ca Joe Biden să vină în Ucraina. „Cred că va veni”, „dar decizia îi revine: Desigur, depinde de situaţia de securitate. Dar cred că el este liderul Statelor Unite şi pentru asta ar trebui să vină să vadă„,a spus liderul Ucrainei.

Volodimir Zelenski anunță începutul ofensivei ruse în Donbas

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat luni începutul ofensivei ruse împotriva estului Ucrainei, aflat în parte în mâinile separatiștilor pro-ruși și unde luptele s-au intensificat. „Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive. Indiferent câte trupe aduc rușii, vom lupta. Ne vom apăra”, a spus el într-un discurs difuzat pe Telegram.

Un guvernator din Luhansk, parte din Donbas, a spus pentru BBC că în regiune are loc un atac sângeros, anunțând că trupele ruse bombardează mai multe orașe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: