Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden și Xi Jinping au discutat despre războiul din Ucraina. Avertismentul Chinei: „SUA ar trebui să ia măsuri concrete”

Joe Biden și Xi Jinping au discutat despre războiul din Ucraina. Avertismentul Chinei: „SUA ar trebui să ia măsuri concrete”

Joe Biden și Xi Jinping au discutat despre războiul din Ucraina

Joe Biden și Xi Jinping au discutat despre războiul din Ucraina.Vineri, liderul american, Joe Biden și președintele chinez, Xi Jinping au avut o convorbire videi securizată care s-a finalizat în urmă cu puțin timp. Este prima discutie directă între cei doi lideri de la inazia rusă din Ucraina. Ce mesaj le-a transmis China Statelor Unite ale Americii?

Joe Biden și Xi Jinping au discutat despre războiul din Ucraina. Avertismentul Chinei: „SUA ar trebui să ia măsuri concrete”

Convorbirea directă dintre Joe Biden, președintele Americii și Xi Jinping, liderul Chinei s-a terminat în urmă cu puțin timp. Este prima discuție directă între cei doi lideri de la invazia rusă din Ucraina. Președintele chinez i-a spus lui Joe Biden că SUA și China trebuie să lucreze pentru pace. „Pacea şi securitatea sunt bunuri pe care comunitatea internaţională trebuie să le preţuiască”, iar criza din Ucraina „nu este ceva ce am fi vrut să vedem” că se întâmplă. Conflictul și confruntarea nu sunt în interesul nimănui. China și SUA au responsabilitatea de a lucra pentru pace”, i-ar fi spus președintele chinez Xi lui Joe Biden, potrivit CCTV.

Președintele chinez a subliniat că China și SUA, trebuie să-și îndrepte relațiile bilaterale pe drumul cel bun, dar și să își asume responsabilitățile internaționale și să depună eforturi pentru pace și liniște în lume”. Înainte de discuția cu omolul său, Joe Biden urma să îi ceară omologului său să se distanțeze de președintele Vladimir Putin. Avertismentul ar fi fost lansat cu câteva ore înainte de discuția programată cu Xi Jinping. Ulterior, purtătorul de cuvânt al MAE Chinez, a avut o replică acidă și a spus că : Statele Unite „ar trebui ia măsuri concrete pentru a rezolva problema din Ucraina, mai degrabă decât să alimenteze conflictul şi să îl transfere către alţii”.

Cotidianul american The New York Times a informat duminică, citând înalți oficiali americani, că Rusia ar fi cerut Chinei să îi ofere echipament militar și sprijin financiar, în războiul cu Ucraina. De asemenea, Kremlinul ar fi solicitat Beijingului și asistentă economică suplimentară pentru contracararea sancațiunilor impuse de SUA și de statele occidentale. Fan Xianzhong, ambasadorul Chinei în Ucraina, a spus, miercuri, în timpul unei întâlniri cu șeful administrației militare a regiunii Liov, Maksym Kozytsky, că țara sa nu va ataca niciodată Ucraina, dar o va ajuta, mai ales în economie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: