Redactia.ro
Home » Știri » Jumătate din România nu are sisteme de canalizare. Anunțul făcut de ministrul Dezvoltării

Jumătate din România nu are sisteme de canalizare. Anunțul făcut de ministrul Dezvoltării

O treime din România nu are apă curentă și în aproape jumătate de țară nu există sisteme de canalizare. A anunțat acestea ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Jumătate din România nu are sisteme de canalizare și o treime nu beneficiază de apă curentă

Ministrul Dezvoltării, Lucărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri că 27,7% din populaţie nu are reţea de apă şi 44% din români nu au reţea de canalizare.

Ministrul spune că Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” va rezolva multe dintre proiectele de investiţii care asigură aceste utilităţi.

Ministrul Dezvoltării susține că programul „Anghel Saligny” va rezolva și problema locuințelor fără canalizare sau apă curentă

„Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny are cadru financiar stabilit şi vom trece la prioritizarea, în primă etapă pe judeţe, a investiţiilor şi pentru acest lucru vom folosi şi criterii specifice, de infrastructură locală, adică vom lua în considerare nivelul de dezvoltare al fiecărui judeţ, pe UAT-uri, astfel încât să încercăm să acordăm finanţări acolo unde este mai mult necesar, pentru un anumit tip de investiţie. Concret, în ceea ce priveşte populaţia care nu este deservită de reţea de apă, astăzi, în România, la nivel naţional avem 27,7% din întreaga populaţie”, a precizat ministrul Cseke Attila.

Peste 100 de proiecte au fost preluate în Programul „Anghel Saligny”. Acestea au fost evaluate şi nu au abţinut finanţare prin POIM. Printre proiectele preluate pentru finanţare prin acest program sunt şi două referitoare la racordarea la gaze în comunele Conţeşti şi Voineşti din Dâmboviţa, în valoare de 67 de milioane de lei.

„Anghel Saligny” vine să completeze nevoia de finanţare şi nevoia de finanţare nu poate fi completată decât din bugetul de stat, iar pentru noi, ca Guvern, acest program este esenţial. El se va întinde până în 2028 şi va rezolva foarte multe dintre proiectele de investiţii care asigură aceste utilităţi de bază, apă, canalizare, drumuri, poduri, racordare la gaze”, a adăugat ministrul.

În programul „Anghel Saligny” au fost depuse 7.000 de proiecte la nivel naţional, a precizar Cseke Attila.

Privitor la investiţiile derulate de Ministerul Dezvoltării în judeţul Dâmboviţa, ministrul a precizat că sunt în curs de implementare 30 de investiţii în valoare cu 184,3 milioane lei, prin CNI. Totodată, sunt în curs de contractare investiţii pentru 13 obiective, în valoare 102,9 milioane lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: