Redactia.ro
Home » Știri » Jurnalista care a protestat în direct față de invazia rusă din Ucraina, se teme pentru viața ei: „Aș vrea să simt că acest sacrificiu nu a fost degeaba”

Jurnalista care a protestat în direct față de invazia rusă din Ucraina, se teme pentru viața ei: „Aș vrea să simt că acest sacrificiu nu a fost degeaba”

GALERIE FOTO (3) Jurnalista care a protestat în direct față de invazia rusă din Ucrain

Jurnalista care a protestat în direct față de invazia rusă din Ucraina, se teme pentru viața ei. Jurnalista Marian Ovsiannikova, care a întrerupt o emisiune de la televiziunea rusă Pervîi Kanal afișând un mesaj anti-Putin, a declarat că se teme pentru viața ei.

Jurnalista care a protestat în direct față de invazia rusă din Ucraina, se teme pentru viața ei: „Aș vrea să simt că acest sacrificiu nu a fost degeaba”

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a apărut la postul public de televiziune din Rusia cu un mesaj împotriva războiului, a fost eliberată după mai bine de 14 ore de interogatoriu. Aceasta a primit o amendă de 30.000 de ruble, aproximativ 250 de euro. Jurnalista va fi cercetată în continuare potrivit noilor legi semnate de Vladimir Putin și riscă până la 15 ani de închisoare pentru propagandă anti-război. Jurnalista a dat dovadă de mult curaj, după ce a intrerupt o emisiune de la televiziunea rusă Pervîi Kanal pentru a afișa un mesaj anti-război. „Nu războiului. Nu credeți propaganda, vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”, a fost mesajul transmis de jurnalistă în timpul celui mai vizionat buletin de știri din Rusia.

În urma celor întâmplate, jurnalista a declarat într-un interviu că se teme pentru siguranța ei, în ciuda faptului că multă lume o consideră un erou. „Cred în ceea ce am făcut, dar acum înţeleg amploarea problemelor cu care trebuie să mă confrunt. Bineînţeles, sunt extrem de îngrijorată pentru siguranţa mea. Nu mă simt deloc ca un erou. Ştiţi, aş vrea să simt că acest sacrificiu nu a fost degeaba şi că oamenii îşi vor deschide ochii”, a declarat jurnalista, potrivit Reuters. Cu toate că așteaptă sentința, Marina nu se gândește să părăsească țara și speră ca faptele sale nu rămână fără răspuns, iar poporul rus să se trezească și să își dea seama de răul pe care Putin îl face Ucrainei. ”Nu mai fiţi zombi. Nu ascultaţi propaganda asta. Învăţaţi să analizaţi informaţia. Învăţaţi să căutaţi alte surse de informare, nu doar televiziunea rusă de stat”, a mai spus jurnalista.

Emmanuel Macron se oferă să-i acorde azil politic jurnalistei Marina Ovsianikova

Președintele Franței a declarat că este gata să îi ofere protecție consulară jurnalistei Marina Ovsianikova. Emmanuel Macron a anunțat marți că a cerut „claritate deplină” din partea Moscovei în privinta jurnalistei. „Vom lansa demersuri vizând oferirea unei protecţii, fie la ambasadă, fie acordându-i azil colegei dumneavoastră” de breaslă, a declarat marți președintele Emmanuel Macron, potrivit AFP.

Comisia Europeană a denunțat marți dispariția jurnalistei, care a fluturat în fața camerelor o pancartă împotriva războiului în Ucraina. „Marina a fost arestată şi a dispărut. Avocaţilor ei nu le este permis să o contacteze”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar, Peter Stano, care a afirmat că jurnalista „a adoptat o atitudine morală curajoasă şi a îndrăznit să se opună minciunilor Kremlinului”.

Marina a fost de negăsit aproape 19 ore, ea fiind reținută de poliție imediat după gest. Avocații grupurilor pentru drepturile omului au declarat pentru The Washington Post că nu au putut să o localizze pe producătoarea postului Pervîi Kanal. Ulterior, pe rețelele de socializare a apărut o poză cu ea, însoțită de un avocat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: