Redactia.ro
Home » Știri » Kaufland retrage de la vânzare un desert consumat de copiii din România: „Pot exista bucăţi mici de plastic”

Kaufland retrage de la vânzare un desert consumat de copiii din România: „Pot exista bucăţi mici de plastic”

Kaufland retrage de la vânzare un desert consumat de copiii din România. Iată detaliile!

Kaufland retrage de la vânzare un desert consumat de copiii din România

Kaufland a luat decizia de a retrage de la comercializare un lot din produsul său, „Tartă cu rubarbă și căpșuni,” din cauza unei posibile contaminări cu bucăți de plastic albastru. Această măsură de precauție vine ca urmare a preocupărilor pentru siguranța consumatorilor.

B+F Bakery & Food GmbH, furnizorul produsului, a informat că în anumite produse ”Tartă cu rubarbă și căpșuni K-Classic” cu o greutate de 1250 de grame, s-ar putea găsi bucăți mici de plastic albastru pe suprafața acestora.

Kaufland le recomandă clienților să returneze produsul afectat, iar aceștia vor primi contravaloarea acestuia. Detaliile produsului în cauză sunt următoarele:

  • Nume produs: „Tartă cu rubarbă și căpșuni K-Classic 1250g”
  • GTIN: 4063367224072
  • Data de valabilitate: 10.2024
  • Numărul lotului: 3185
  • Furnizor: B+F Bakery & Food GmbH, Eschenstraße 5, D-33154 Salzkotten, Germania.

„B+F Bakery & Food GmbH informează asupra faptului că în cazul anumitor produse «Tartă cu rubarbă şi căpşuni K-Classic» 1250 g pot exista bucăţi mici de plastic albastru pe suprafaţa acestora.

Clienţii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele de identificare de mai jos şi vor primi contravaloarea acestuia”, este anunţul Kaufland, postat pe site-ul ANSVSA.

Această măsură de retragere de la comercializare este menită să asigure siguranța consumatorilor și să prevină orice potențiale riscuri pentru sănătate.

Controalele efectuate de inspectorii ANSVSA

Într-o notă similară, Agenția Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a raportat rezultatele controalelor efectuate în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală în luna septembrie 2023. Aceste controale au vizat operatorii din industria alimentară și au inclus verificarea respectării condițiilor de igienă, etichetare, depozitare, și a altor aspecte relevante pentru siguranța alimentelor.

În urma acestor controale, s-au constatat mai multe nereguli, iar sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.120.000 de lei au fost aplicate ca urmare a încălcării prevederilor legale din domeniul siguranței alimentelor. Controalele au inclus prelevarea de probe pentru analize de laborator pentru a verifica calitatea și conformitatea produselor alimentare cu standardele stabilite.

Sursa foto: RTV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: