Redactia.ro
Home » Știri » Kievul atacat cu forțe maxime de către Rusia în a șasea zi de război. Bilanțul pierderilor

Kievul atacat cu forțe maxime de către Rusia în a șasea zi de război. Bilanțul pierderilor

GALERIE FOTO (6)

Ministrul Apărării rus a avertizat marți, 1 martie, că armata rusă va lansa atacuri fără precedent asupra Kievului. Iată, așadar, care au fost pierderile semnalate până acum de către autoritățile ucrainene în ceea ce pare a fi cea mai neagră noapte de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Rusia, atac fără precredent asupra Kievului

Ora 22:15. Bombe în centrul orașului Harkov! Camerele de luat filmări a surprins imagini de groază cu o rachetă lansată de armata rusă care lovește o clădire istorică a administrației locale din apropiere de Piața Libertății.

Ora 19:30. Primarul din Kiev, apel urgent: „Inamicul a atacat. Îi îndemn pe toți să nu iasă pe străzi. „Puncte de control au fost construite la intrările în oraş. Îi rog pe toţi să îşi păstreze calmul. Nu ieşiţi afară inutil şi rămâneţi în adăposturi în caz de alarmă”, a adăugat el.

 

Ora 19:00. În Kiev se așteaptă un convoi militar rusesc, lung de 65 de kilometri, format de vehicule blindate, tancuri și alte vehicule logistice. Acesta se află momentan la periferia orașului, potrivit imaginilor obținute din satelit ale Maxar Technologies.

Imagini din satelit cu convoiul militar

Ora 18:30. Autoritățile ucrainene au anunțat deja cinci morți din rândul civilor în urma acestui atac lansat de ruși în Kiev. ″Inamicul atacă oraşul. Turnul televiziunii a fost avariat de două rachete, conform primelor informaţii″, a anunţat administraţia municipală din Kiev.

Turnul televiziunii din Ucraina a fost lovit de o rachetă rusească

Potrivit acestei informări, turnul lovit era folosit pentru transimisii TV, radio și comunicații.

Ora 18:20. Atacul rușilor a provocat întreruperea difuzării canalelor de televiziune, anunță ministrul de interne ucrainean. ″Canalele nu vor funcţiona pentru o perioadă″, a precizat sursa citată.

Ora 18:00. Ministrul rus al Apărării a declarat că armata rusă vizează locații din Kiev care aparțin serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) pentru a preveni atacurile informatice împotriva Rusiei. ″Pentru a opri atacurile informatice împotriva Rusiei, lovituri cu arme de înaltă precizie vor fi efectuate împotriva infrastructurilor tehnologice ale SBU şi centrului special al Unităţii de operaţiuni psihologice din Kiev. Le cerem (…) locuitorilor din Kiev care locuiesc în proximitatea nodurilor de retransmisie să-şi părăsească domiciliul″, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini