Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis ar putea merge în Ucraina! Când ar urma să fie programată vizita președintelui România

Klaus Iohannis ar putea merge în Ucraina! Când ar urma să fie programată vizita președintelui România

Klaus Iohannis ar putea merge în Ucraina! Când ar urma să fie programată vizita președintelui România

Președintele României Klaus Iohannis ar putea merge la Kiev împreună cu președintele Franței Emmanuel Macron, cancelarul federal al Germaniei Olaf Scholz și premierul Italiei Mario Draghi. Când ar urma să fie programată vizita din Ucraina.

Președintele Iohannis ar putea merge la Kiev împreună cu Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi

Președintele Klaus Iohannis ar putea merge în această săptămână la Kiev. Șeful statului ar ajunge în Ucraina împreună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi, potrivit surselor G4Media.

Vizita celor trei oficiali străini la Kiev a fost deja anunțată de publicația italiană La Stampa, iar parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko a scris pe Twitter că alături de aceștia va veni și președintele Iohannis.

Ce vor discuta oficialii în vizita de la Kiev

Potrivit La Stampa, una dintre principalele teme de discuții la Kiev va fi stabilirea unor culoare de export al cerealelor ucrainene prin Polonia și România.

Ce ajutor a oferit România Ucrainei până acum

Statul român a alocat cele mai puține fonduri pentru a sprijini Ucraina în războiul cu Rusia dintre toate țările vecine războiului. La un simplu calcul, vedem că România a donat de 50 de ori mai puțin decât Estonia și Letonia și de 600 de ori mai puțin decât Polonia.

Dintre țările care au granițe fie cu Ucraina, fie cu Rusia sau Belarus, România a donat cel mai puțin, potrivit datelor Institutului Kiel.

Specialiștii institutului german au analizat 31 de state care au ajutat Ucraina și, potrivit datelor date publicității pe 2 mai, până la 23 aprilie, statul român acordase sau promisese ajutoare umanitare și militare statului vecin în valoare de aproximativ 4 milioane de euro.

Trei sferturi din această sumă reprezintă valoarea unor echipamente militare pe care România le-a donat încă de la începutul războiului din Ucraina.

Dintre țările europene care au graniță directă fie cu Rusia sau Ucraina, cel mai consistent ajutor, fie că a fost militar, umanitar sau financiar a mers înspre Ucraina de la Polonia. Aceasta acordase sau promisese până la finele lunii trecute ajutoare totale de aproape 2,4 miliarde de euro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: