Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, declarații de la întâlnirea Consiliului European: „Vom discuta Ucraina și despre energie”

Klaus Iohannis, declarații de la întâlnirea Consiliului European: „Vom discuta Ucraina și despre energie”

Klaus Iohannis, declarații de la întâlnirea Consiliului European

Klaus Iohannis, declarații de la întâlnirea Consiliului European. Liderii Uniunii Europene se întâlneasc joi și vineri la Versailles în vederea purtării unor discuții despre războiul dintre Rusia și Ucraina. De asemenea, se va vorbi și despre consolidarea suveranității europene, reducerea dependenței față de Rusia, dar și despre creșterea energiei.

Klaus Iohannis, declarații de la întâlnirea Consiliului European: „Vom discuta Ucraina și despre energie”

Liderii UE se întâlnesc joi și vineri la Versailles pentru a discuta despre agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. În urmă cu câteva momente, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Franței, Emmanuel Macron. În acest moment continuă să își facă prezența toți liderii UE. Marți, președintele României a participat la o reuniune de coordonare în format videoconferința cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu prim miniștrii Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, Republicii Croaţia, Andrej Plenkovic, şi Republicii Estonia, Kaja Kallas, în pregătirea reuniunii informale a Consiliului European care are loc, joi şi vineri, la Versailles. Înainte de începerea Consiliului European, Iohannis a oferit câteva declarații.

Vom discuta Ucraina și despre energie. Acest război ne afectează și economic.Vom discuta apărare dar și despre ce investiții trebuie făcute prioritar în Europa pentru a permite decuplarea cât de mult se poate de gazele rusești. Voi explica cum primim noi refugiații ucraineni. Vom discuta măsuri astfel încât energia să fie plătibilă, în special pentru consumatorul vulnerabil. Situația de ieri a pornit de la o singură stație de benzină, dar se pare că informația a fost amplificată artificial. Prețurile la energie au crescut în urma pregătirilor pentru război și în urma războiului O parte a acestui război se poarta în propagarea stirilor false. Atâta vreme cât războiul continuă ne putem aștepta la orice încercare de a influența economiile europene prin fake news. Statul este pregătit„, a spus Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: