Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii: “Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale”

Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii: “Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale”

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține joi, 24 februarie 2022, ora 12:20, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă despre criza din Ucraina. G4Media transmite live principalele declarații.

Iată principalele declarații făcute de Klaus Iohannis, în proaspătul context al conflictul din Ucraina, după atacul Rusiei din zorii zilei de joi.

Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii: “Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale”

„Din păcate, în această dimineață Rusia a ales calea complet ilegală a violenței armate masive împotriva unui stat independent Azi, la eforturile comunității internaționale de dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele ucrainene. Azi, Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor

Rusia e agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul. Întreaga planetă vede azi acest adevăr. România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei”, a declarat președintele Iohannis.

„În ultimele săptămâni, SUA, NATO și UE au făcut tot posibilul ca diplomația să prevaleze. România a fost puternic implicată și a pledat mereu pentru continuarea dialogului pentru detensionare.

Niciodată nu este prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși garva criză e cea diplomatică

Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflict. Dar vă asigur: nici un român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale

România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile: intrarea în NATO și UE, parteneriatul strategic cu SUA reprezintă o umblră extrem de solidă

Subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflicul militar din Ucraina. Voi lua toate măsurile care se impun pentru ca securitatea cetățenilor români să nu fie afectate sub nici o formă”, a explicat Iohannis.

Klaus Iohannis: „Suntem uniți, neclintiți, în fața unui agresor care amenință pacea întregii planete”

„Din 26 ianuarie, în ședința CSAT, am analizat toate scenariile posibile pentru a fi pregătiți. Am discutat și azi la CSAT despre evoluții și măsurile ce trebuie luate urgent.
România e pregătită să facă față oricăror consecințe economice și umanitare ale unui eventual conflict de durată

Suntem în permanentă legătură cu aliații nosștri pentru a găsi cele mai bune soluții și a oferi asistență umanitră. În acest context tensionat se impune consolidarea considetntă a flancului estic al NATO.

Forța noastră e asta: suntem uniți, neclintiți, în fața unui agresor care amenință pacea întregii planete
Gândurile noastre se îndreaptă către poporul ucrainean, prins într-un război pe care nu și l-au dorit
Oricât de mult rău ar încerca să facă ultimii revizioniști ai istoriei, lumea lor a apus demult. Noi, națiunile democratice suntem aici și nu facem nici un pas înapoi pentru a ne proteja valorile”, a conchis președintele României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini