Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, reacție după ce Rareș Bogdan a amenințat că ne paște o criză alimentară: „L-a luat valul”

Klaus Iohannis, reacție după ce Rareș Bogdan a amenințat că ne paște o criză alimentară: „L-a luat valul”

Rareș Bogdan întoarce armele împotriva cancelarului Austriei: „Trebuie să ne folosim de companiile austriece din țara noastră”

Președintele României a reacționat după ce Rareș Bogdan, membru al Parlamentului European, a declarat că țara noastră va trece printr-o criză alimentară dacă nu vom fi primiți în Schengen. Klaus Iohannis participă la prima reuniune a Comunităţii Politice Europene şi la reuniunea informală a Consiliului European, care se desfăşoară la Praga. Înainte de a intra în sala discuțiilor din Capitala Cehiei, șeful statului a stat de vorbă cu jurnaliștii aflați la locului.

Șeful statului a fost întrebat cum comentează poziția europarlamentarului PNL Rareș Bogdan, cu privire la acuzațiile aduse în cazul în care România nu va adera la  Spațiul Schengen.

”Mă gândesc că l-a luat un pic valul. O așa variantă nu există. Noi, dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înlesnim exportul de cereale din Ucraina pentru a preveni o criză alimentară globală. Așa ceva iese din orice discuție”, a precizat liderul de la Cotroceni.

 

Rareș Bogdan, mesaj dur pentru țările care se opun aderării României la Spațiul Schengen

Rareș Bogdan a amenințat, de la microfonul Parlamentului European, Olanda și Austria spunând că România ar putea bloca transporturile de cereale din Ucraina, dacă vor exista state care vor bloca accesul țării noastre în Spațiul Schengen. Și asta nu e tot! A anunțat că țara noastră ar urma să joace mult mai dur decât a făcut-o până acum.

”De 11 ani, 2 țări europene pe care românii le tratează cu respect, îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări. Mereu, România și-a tratat partenerii cu respect.

Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați de toți membrii UE? Să provocam o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale, care traversează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia?”, a spus, miercuri, prim-vicepreședintele PNL.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini