Redactia.ro
Home » Sport » Kylian Mbappe, noul star al fotbalului mondial. Atacantul de la PSG vrea să-și depășească idolul

Kylian Mbappe, noul star al fotbalului mondial. Atacantul de la PSG vrea să-și depășească idolul

GALERIE FOTO (9) Kylian Mbappe, noul star al fotbalului mondial.

Kylian Mbappe, noul star al fotbalului mondial. Celebrul fotbalist de la Paris Saint-Germain este noua stea al fotbalului mondial. La doar 23 de ani, Kylian Mbappe a scris istorie, depășind bariera de 200 de goluri înscrise în cariera sa. Povestea impresionantă a atacantului de la PSG.

Kylian Mbappe, noul star al fotbalului mondial. Atacantul de la PSG vrea să-și depășească idolul

Kylian Mpabbe și-a început cariera la AS Monaco, pentru care a marcat 27 de goluri. Ulterior s-a transferat la Paris Saint-Germain, echipă în tricoul căreia a înscris până în prezent 150 de goluri. De asemenea, tânărul fotbalist a marcat 24 de goluri pentru selecționata Franței, cu care a devenit campion mondial la în 2018. Tatăl lui Mbappe este de origine cameruneză, iar mama lui este algeriană. Acesta s-a născut în suburbiile Parisului, în comunitatea Bondy. Kylian Sanmi Mbappe Lottin, provine dintr-o familie de sportivi, unde tatăl său a fost antenor de fotbal la o echipă din Bondy,iar mama sa a fost handbalistă profesionistă.

Pasiunea pentru fotbal i-a insuflat-o tatăl său, care l-a sprijinit și i-a fost antrenor la debutul său într-un meci oficial, la vârsta de 12 ani. Mbappe a ajuns de la clubul din localitate, la centrul tehnic Clairefontaine, recunoscut drept o pepinieră de campioni.

La vârsta de 15 ani a mers la AS Monaco, deși Real Madrid și Valencia și-l doreau în echipă. Principalul motiv pentru care a ales clubul monegasc a fost acela că este recunoscut pentru promovarea tinerilor fotbaliști,iar timp de un sezon a jucat la echipa a doua a clubului, unde a marcat 4 goluri în 12 apariții. În 2015 a avut loc debutul său în Liga 1 franceză, intrând pe teren în minutul 88 al partidei, înlocuindu-l pe Fabio Coentrao. Acesta a devenind cel mai tânăr jucător debutant al lui AS Monaco. Primul săul gol l-a marcat împotriva celor de la Troyes, în 2916, devenind cel mai tânăr marcator din istoria clubului Monaco.

În 2017, numele Kylian Mbappe a început să răsune în fotbalul mondial, fiind și anul în care a reușit să contribuie la calificarea echipei de club în sferturile competiției Champions League, prin golurile marcate în dubla Manchester City din optimi. La vârsta de 18 ani a fost convocat pentru prima dată la echipa mare a Franței, unde a debutat în meciul cu Luxemburg, intrând în minutul 78, în locul lui Dimitri Payet.

Cristiano Ronaldo, idolul lui Kylian Mbappe

Atacantul în vârstă de 23 de ani a fost față în față cu idolul său din copilărie, Cristiano Ronaldo. Cei doi s-au întâlnit în meciul dintre Portugalia și Franța de la EURO 2020. Cei doi s-au mai întâlnit și în trecut, din postura de adversari. Imaginea cu Kylian Mbappe din copilărie, aflat în camera sa plină de postere cu Cristiano Ronaldo a devenit virală în mediul online.

În prezent, Kylian Mbappe a intrat oficial în ultimele 6 luni de contract cu PSG. Așadar, starul francez poate semna un precontract cu orice echipă, urmând să se alăture clubului respectiv la finalul sezonului. Potrivit celor de la fichajes.net, Real Madrid îi pregătesc francezului o primă de instalare cuprinsă între 80 și 90 de milioane de euro pentru a semna cu clubul din capitala Spaniei din postura de jucător liber de contract.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: