Redactia.ro
Home » Știri » Laura Codruța Kovesi, răspuns în mai multe limbi la întrebarea dacă va candida sau nu la Președinția României. Exprimarea multilingvă a șefei Parchetului European

Laura Codruța Kovesi, răspuns în mai multe limbi la întrebarea dacă va candida sau nu la Președinția României. Exprimarea multilingvă a șefei Parchetului European

Laura Codruța Kovesi, despre candidatura la prezidențiale

Laura Codruța Kovesi a oferit un răspuns care nu lasă loc de îndoială la întrebarea dacă va candida sau nu la Președinția României. Iată declarația completă a șefei Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi, răspuns în mai multe limbi la întrebarea dacă va candida sau nu la Președinția României

Laura Codruța Kovesi a negat zvonurile că ar intenționa să candideze la președinția României. Totul a început după ce mai multe sondaje apărute în România în ultima lună au măsurat intenția de vot în cazul Kovesi pentru prezidențiale.

Șefa Parchetului European a oferit un răspuns care nu lasă loc de îndoială la întrebarea dacă va candida sau nu la Președinția României, exprimându-se în mai multe limbi.

„Nu, nu doresc să candidez la Președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este «Nu», «No», «Nein», «Nie» și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund «Nu» în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”, a declarat Laura Codruța Kovesi într-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă Moldova.

Cât privește motivația acestui refuz categoric, Laura Codruța Kovesi a explicat că scopul ei este de a construi o instituție „de la zero”, în calitatea sa de procuror șef european.

„Sunt procuror-șef european. Principala mea atribuție a fost să construiesc o instituție. Am construit-o de la zero. Când am fost numită, am fost oarecum singură, am avut doar o echipă mică, de câțiva colegi, cu care am construit absolut tot, începând de la proceduri, buget, recrutări de personal. Suntem la început de drum. Vreau să construiesc o instituție europeană, independentă, puternică, care să protejeze mai bine bugetul Uniunii Europene”, a explicat Kovesi, a menționat sursa de mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: