Redactia.ro
Home » Știri » Liderul opoziției britanice, în mijlocul unei anchete pentru încălcarea reglementărilor anti-COVID

Liderul opoziției britanice, în mijlocul unei anchete pentru încălcarea reglementărilor anti-COVID

Poliția britanică a anunțat vineri că îl va investiga pe liderul opoziției Keir Starmer.

Motivul investigațiilor este acela că, Keir Starmer este suspectat de o posibilă încălcare a regulilor de combatere a răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Keir Starmer a fost anterior procurorul general al țării. El a condus apelurile pentru ca premierul Boris Johnson și ministrul Finanțelor, Rishi Sunak, să demisioneze, după ce ambii au primit amenzi legate de o petrecere de aniversare organizată pentru Johnson de către personalul din biroul său de pe Downing Street în iunie 2020.

Într-un raport intern s-a constatat că personalul din Downing Street a organizat o serie de petreceri timpul carantinei impuse din cauza COVID. Aceste evenimente au înfuriat populația țării și i-au făcut să-și piardă încrederea în sistemul politic al statului britanic.

Johnson ar putea primi mai multe amenzi pentru alte evenimente care sunt încă investigate de poliția londoneză.

Starmer s-a confruntat, de asemenea, cu un control sporit din cauza unor înregistrări din aprilie 2021 care îl arată cum bea o sticlă de bere cu colegii în interior unei clădiri, în timpul unei vizite în nord-estul Angliei.
Poliția locală din Durham a declarat anterior că a concluzionat că nu a fost constatată nicio infracțiune. Cu toate astea, vineri a precizat că „în urma primirii de noi informații semnificative în ultimele zile” a fost deschisă o anchetă

Un purtător de cuvânt al Partidului Laburist a declarat că aceștia sunt „evident bucuroși să răspundă la orice întrebare”.
„Rămâne clar că nu au fost încălcate reguli”, a spus purtătorul de cuvânt.

Cum se apără Sir Keir Starmer

Sir Keir este absolut convins că nu a încălcat nicio regulă impusă în timpul lockdown-ului din cauza Covid.

După apariția videoului cu el în care bea dintr-o sticlă de bere a primit foarte multe critici. Motivele erau acelea că bărbatul se afla în biroul deputatului din orașul Durham, Mary Foy.

Reporterilor britanici le-a transmis că „s-a oprit să mănânce ceva” în timpul ședințelor și că nu a existat „nicio petrecere”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: