Ediția de duminică a emisiunii „Chefi la cuțite” a adus-o în fața publicului pe Lina Chirilă. Jurații nu au fost impresionați doar de preparatul gustos pe care l-a așezat în farfurie, ci și de povestea de viață a femeii.
Lina Chirilă a plecat în Italia să-și croiască o nouă viață
Lina Chirilă a plecat în Italia în urmă cu mulți ani pentru a scăpa de un soț abuziv care i-a făcut viața un coșmar. Inițial a avut grijă de o bătrână de la care a învățat limba italiană pentru că nu știa nici măcar o iotă. Apoi, când o moldoveancă i-a cerut 300 de euro pentru a o angaja la un restaurant, concurenta nu a stat pe gânduri și a oferit șpaga.
A spălat farfurii, iar ușor, ușor a evoluat și a început să deprindă tainele gastronomiei. A lucrat în restaurante din Padova, Sottomarina și Veneția și a învățat secretele bucătăriei. După aproape două decenii petrecute în Italia, a decis să revină în România.
„Opt luni am lucrat la o bătrână că nu știam limba și trebuia să învăț. Unde să mă duc? După aceea am întâlnit o moldoveancă care m-a întrebat dacă vreau să lucrez la restaurant și să îi dau 300 de euro ca să-mi ofere postul. Am dat șpagă și-am intrat într-un restaurant ca femeie de spălat farfurii”, a povestit Lina, fără rețineri.
Concurenta a revenit în țară bogată și fericită
Femeia le-a povestit, cu mult umor, cum a revenit în România cu buzunarele căptușite de bani. Cu sumele pe care le-a câștigat muncind în Italia, Lina a reușit să construiasă două case în satul natal. Înainte de a reveni în România, Lina ajunsese să obțină 2000 de euro pe lună pentru munca pe care o depunea.
Lina Chirilă se află în echipa chefului Cătălin Scărlătescu și rămâne de văzut dacă tainele pe care le-a deprins în Italia îi vor fi suficiente pentru a ajunge în etapa finală a competiției. Și, de ce nu? Poate îi vor aduce premiul cel mare și o vor îmbogăți și mai mult!