Redactia.ro
Home » Știri » Lista farmaciilor în care poți să găsești gratuit comprimate de iod. Ai nevoie de rețetă de la medicul de familie

Lista farmaciilor în care poți să găsești gratuit comprimate de iod. Ai nevoie de rețetă de la medicul de familie

GALERIE FOTO (2)

Toți românii trebuie să știe! Există anumite lanțuri de farmacii care oferă gratuit comprimate de iodură de potasiu. Așa că, cei care doresc să nu scoată bani din buzunar, trebuie să meargă la farmacie cu rețetă de la medicul de familie.

Mesajul transmis de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății desfășoară o campanie națională de distribuire a iodurii de potasiu 65 mg. Românii de până la 40 de ani au fost îndemnați să meargă la farmacie pentru pastilele de iodură de potasiu. Alexandru Rafila a vorbit despre toate comprimatele de acest gen și nu numai, precizând că se eliberează doar pe baza unei rețete de la medicul de familie. Oficialul susține că pastilele de iod se administrează doar în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților, nu în alt fel.

Reamintim faptul că iodura de potasiu se eliberează doar pe baza prescripției medicale, eliberate de medicul de familie. Conform recomandărilor din prospectul produsului, iodura de potasiu nu este recomandată persoanelor peste 40 de ani, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile să beneficieze de tratamentul cu iodură de potasiu după expunerea la iod radioactiv. Important! Iodura de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, este mesajul transmis de Ministerul Sănătăţii.

Lista cu farmaciile de unde poți lua gratuit comprimatele de iod – AICI.

”Este posibil să aștepte câteva zile sau săptămâni”

După anunțul dat de Alexandru Rafila, cu privire la iodura de potasiu, Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a transmis un mesaj important. ,,Având în vedere anunţul ministrului Sănătăţii cu privire la prezentarea imediată a persoanelor eligibile cu vârsta sub 40 de ani la medicul de familie, pentru eliberarea prescripţiei cu iodură de potasiu, aducem la cunoştință pacienţilor cu probleme de sănătate curente că este posibil să aştepte câteva zile sau săptămâni până vor putea obține o programare pentru o consultație la medicul de familie”, este mesajul transmis de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, luni, pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: