Redactia.ro
Home » Știri » Lista țărilor cu risc epidemiologic actualizată. Noi state în Zona Roșie, românii care trebuie să intre în carantină

Lista țărilor cu risc epidemiologic actualizată. Noi state în Zona Roșie, românii care trebuie să intre în carantină

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Noi state au intrat în Zona Roșie, așadar iată care sunt românii care trebuie să intre în carantină.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență – CNSU a adoptat Hotărârea nr. 59 din 12.08.2021, prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone – mai exact – zona verde, zona galbenă și zona roșie, în conformitate cu incidența actualizată la nivel internațional.

Lista țărilor cu risc epidemiologic actualizată. Noi state în Zona Roșie

CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19 din ultima perioadă. State precum Turcia, SUA și Muntenegru au trecut în zona roșie, în timp ce Olanda și Malta intră în zona galbenă. Totodată, Grecia rămâne în continuare pe lista roșie.

Iată principalele modificări survenite după actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, transmise de CNSU:

  • în zona roșie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica și Sint Maarten
  • în zona galbenă au intrat:
    – din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Olanda, Malta, Kuweit și Panama;
    – din zona verde, în urma creșterii incidenței: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda și Saint Lucia;
  • în zona verde au intrat: Luxemburg, Oman și Zimbabwe.

Toți românii trebuie să știe că dacă țara din care vin este în zona galbenă, nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă statul din care se întorc este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. În acest caz, testul PCR nu mai scuteşte de carantină.

Pentru toate persoanele în acest caz, măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul este unul negativ, persoana în cauză poate ieşi din carantină în cea de-a zecea zi.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: