Redactia.ro
Home » Știri » Litera Z, simbol de pe tancurile lui Putin ajunse în Ucraina, la fereastra unui cămin din Iași. Poliția a bătut imediat la ușa studentului

Litera Z, simbol de pe tancurile lui Putin ajunse în Ucraina, la fereastra unui cămin din Iași. Poliția a bătut imediat la ușa studentului

GALERIE FOTO (2)

Au fost acuzații grave la adresa unui student din Iași despre care s-a crezut initial că susține războiul lui Putin în Ucraina. A fost nevoie de intervenția oamenilor legii pentru a calma spiritele și pentru a scoate la iveală o confuzie totală.

Gestul unui student dintr-un cămin studențesc din Iași a scandalizat pe toată lumea, mai ales că puțin mai departe de granițele României se duc lupte grele pentru viață și eliberare în fața forțelor ruse. A fost alertată inclusiv poliția, însă totul a luat o întorsătură neașteptată.

Litera Z, simbol de pe tancurile lui Putin ajunse în Ucraina, la fereastra unui cămin din Iași. Poliția a bătut imediat la ușa studentului

Unul dintre însemnele ale armatei lui Putin încă de la începul invaziei în Ucraina, litera Z a apărut la Iași, chiar în fereastra unui student din campusul Tudor Vladimirescu. Observat rapid, a stârnit imediat reacții, mai ales în rândul refugiaților ucraineni aflați aici.

Însă ceea ce părea un steag pe care a fost desenat litera Z, simbolul armatei lui Putin, era doar un obiect banal ce nu era văzut în întregime, fără nicio legătură cu conflictul din țara vecină.

Politistii au ajuns la usa studentului, însă nimic din tot ce credeau nu s-a adeverit. Era vorba de un banal prospop cu un cal în grajd. Iar pus la uscat pe jumătate, a părut a fi vorba de litera Z.

Cine a alertat poliția

Oamenii legii au fost alertați chiar de un alt student, colegul său reacționând imediat ce a văzut acel „prosop putinist”.

Studentul în cauză ar fi împăturit prosopul în două părți egale, apoi l-a pus la uscat. Modelul prosopului arăta capul unui cal în prima jumătare și poarta grajdului pe cea de a doua. Însă se pare că tânărul nu a observat că astfel s-ar forma litera Z.

Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro

Iar faptul că în zonă sunt cazați mai mulți refugiați ucraineni, l-a făcut pe celălalt student – care a crezut că este vorba de însemnul de pe tancurile lui Putin, să considere esențial să aducă la cunoștința autorităților acest fapt.

„Știu că în T20 sunt cazați refugiați. Îmi e greu să cred că e doar o coincidență nefastă. Posibil un student teribilist. Oricum, neplăcut pentru refugiații care văd asta”, sunt explicațiile date de administratorul campusului pentru Ziaruldeiasi.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: