Redactia.ro
Home » Știri » Localitatea din România în care toți oamenii poartă același nume. Sunt forțați să-și pună porecle unul altuia

Localitatea din România în care toți oamenii poartă același nume. Sunt forțați să-și pună porecle unul altuia

Localitatea din România în care toți oamenii poartă același nume. Sunt forțați să-și pună porecle unul altuia

Localitatea din România în care toți oamenii poartă același nume. Sunt forțați să-și pună porecle unul altuia. Iată detaliile!

Localitatea din România în care toți oamenii poartă același nume

Localitatea Bicazu Ardelean surprinde prin faptul că toți locuitorii săi poartă același nume. Aici, aproximativ 300 de locuitori au același nume și sunt forțați de circumstanță să folosească porecle pentru a evita confuziile. Numele lor este „Țepeș”, iar majoritatea locuiesc în Țepeșeni, sat aparținând acestei localități.

Dat fiind faptul că este extrem de greu să-i deosebești, oamenii mai au un nume în buletin și anume porecla. De exemplu, unii se numesc Ţepes Greuruş sau Ţepes Bobescu. Problema este că și poreclele se repetă de multe ori, ceea ce provoacă confuzie.

„Avem Ţepeş Greuruş, Ţepeş Nica, Ţepeş Bobescu. Se întâmplă foarte des să ne confunde poștașul. Vecinul meu este tot Ion Țepeș Greuruş şi e numai cu un an mai mic decât mine. Suntem trei Ţepeş Greuruş.”, a spus un localnic, potrivit spynews.ro.

Cum au apărut poreclele

Desigur, poreclele provin dintr-un lucru distinctiv care îi reprezintă pe fiecare locuitor în parte. De exemplu, din supărări reciproce, probleme și chiar pasiuni:

„Porecla vine de la ce necazuri, sau ce atitudini, sau ce făcea fiecare: făcea câte o poznă, sau cânta, sau mergea cocoșat. Greuruş, de exemplu vine de la greieruș, sau greier, adică omului îi plăcea să cânte“, a explicat un alt localnic.

Sursa foto: Captură YouTube

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: