Redactia.ro
Home » Știri » Locul din România în care a luat naștere un jacuzzi natural. Se află la doar 45 de km de Cluj

Locul din România în care a luat naștere un jacuzzi natural. Se află la doar 45 de km de Cluj

GALERIE FOTO (6) Locul din România în care a luat naștere un jacuzzi natural.

Locul din România în care a luat naștere un jacuzzi natural. Cascada Ciucaș se află în Defileul Hașdatelor, pe cursul inferior al Văii Hășdate. Aceasta se află în apropierea satului Cornești și a satului Cheia, din comuna Mihai Viteazul, județul Cluj. Puținii turiști care știu de acest loc vin să se bucure de liniște și de apele răcoroase.

Locul din România în care a luat naștere un jacuzzi natural. Se află la doar 45 de km de Cluj

După piscuri acoperite cu păduri, există un loc pe care nu-l știe prea multă lume. Din satul Cheia aveți de mers câțiva kilometri pe un drum deloc prietenos, care face să vibreze fiecare articulație a mașinii. Apoi, spre Cascada Ciucaș se poate merge doar la pas. Înainte să ajungeți in sat, treceti podul peste Arieș și virați la stânga pe drumul pietruit. Cascada Ciucaș are aproximativ 5 metri înălțime și e formată din rupturi de pantă, cu repezișuri și cascade repezi. Există și două marmite unde te poți relaxa precum într-un jacuzzi. La baza cascadei se formează un mic lac, în care se acumulează apa ce vâltorește pe cascadă și care este ideal pentru scăldat. Accesul la această cascadă se face din satul Cheia, pe lângă podul ce trece peste Arieș. Cu mașina continuați pe drumul dde țară, iar după 15-20 de minute ați ajuns la destineție. Dacă apa este mare în perioada în care vizitați cascada, se poate sări de pe stânci în apă. Dacă sunteti iubitor de masaj, puteți beneficia de un hidromasaj de înaltă calitate, 100% natural, cu spatele direct în căderile de apă.

Cascada Ciucaș este populară printre localnici, dar și pentru turiștii care știu deja de existenta ei. Este un loc idel pentru relaxare, pentru a vă goli mintea de gândurile zilnice, pentru scăldat, plajă și fotografie. Cascada Ciucaș are o faună foarte bună, unii oameni au spus că au văzut atât berze negre, cât și șerpi. În imediata apropiere a cascadei, vă puteti caza la cabana Poarta Apusenilor, aflată la aproximativ 10 minute de cascada. De asemenea, puteți vizita și Băile Turda aflate într-o zonă depresionară înconjurată de păduri, la o altitudine de 360 metri.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: