Redactia.ro
Home » Știri » Locul din România unde bărbații pot avea 4 neveste. Ce condiții trebuie de îndeplinească femeile

Locul din România unde bărbații pot avea 4 neveste. Ce condiții trebuie de îndeplinească femeile

Locul din România unde bărbații pot avea 4 neveste

Locul din România unde bărbații pot avea 4 neveste. Există o zonă în România unde bărbații au voie să aibă patru soții. Aici există comunități de turci, lipoveni, aromani, iar locul s-a transformat într-un spațiu socio-cultural diversificat în România.

Locul din România unde bărbații pot avea 4 neveste. Ce condiții trebuie de îndeplinească femeile

În cartierul Bendea, din orașul tulcean Babadag, există o comunitate specială. Aici trăiesc peste 1.500 de persoane, dar locul e interesant pentru obiceiurile oamenilor de aici. Locuitorii sunt supranumiți „țigani turciți” pentru că trăiesc după reguli musulmane. Deși pare incredibil, în Bendea, bărbașii au voie să aibă patru neveste, iar acestea pot fi cumăpărate pe bani frumoși de familiile bogate din comunitate. Aici e permisă căsătoria intre veri primari, iar intr-o curte pot fi si trei case și o anexă-bucătărie în care locuiesc 50 de persoane, dintre care 40 sunt copii. Dintre adulți nu lucrează niciunul, iar singurul lor venit este, așa cum recunosc, alocația copiilor.

Incredibil este faptul că bărbații din Bendea își pot cumpăra până la patru soții, iar pretul acestora variază între 10.000 și 30.000 de euro, in funcție de aspectul fetelor. La mare căutare sunt fetele cu părul blond, iar motivul este faptul că galbenul este semnul aurului și a prosperității. Atunci când mireasa beneficiează de această culoare a podoabei capilare suma pe care trebuie să o plătească ginerele este mult mai mare. Fetele se căsătoresc de la vârste fragede. O tânără de 16 ani este considerată aproape bătrână în cazul în care nu are deja un sot. „Tații de băieți caută să cumpere neveste odraslelor lor, soții alese din aceeași comunitate. Prețul acestora pleacă de la câteva sute de euro și ajunge până la 10.000-20.000 de euro, iar valoarea “achiziției” ține cont de calități”, dezvăluie cercetătorul Daniela Rusu-Mocănașu.

Numele de Babadag vine din limba turcă și se traduce ca Muntele Tatălui, o referire la misticul Sari Saltuj Baba care a venit pe aceste meleaguri ca să răspândească credinta musulmană. În orașul Babadag din Tulcea, majoritatea locuitorilor este de români. Prima atestare documentră a orașului Babadag este din 1263, cu ocazia venirii lui Sari Saltuk Baba in Dobrogea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: