Redactia.ro
Home » Știri » Locul din România unde cazarea este gratuită. Locul unde te contopești cu natura

Locul din România unde cazarea este gratuită. Locul unde te contopești cu natura

GALERIE FOTO (2)

România are locuri frumoase, unele mai cunoscute, altele mai ferite de ochii lumii. Iată unul dintre locurile unde poți să mergi în vacanță, fără să plătești cazare, iar experiența va fi una ieșită din comun. Garantat.

Locul din România unde cazarea este gratuită. Locul unde te contopești cu natura

O vacanță la stână ar putea fi una dintre cele mai bune opțiuni dacă dorești să faci altceva, să ieși din tiparele unui concediu clasic, cu cazare la hotel/pensiune, de exemplu. Ciobanii de pe Transalpina știu exact cum să își ademenească turiștii. În primul rând, cu o mâncare delicioasă, cum numai ei știu să facă.

„Avem tradiționalul bulz ciobănesc la grătar, cu brânză de burduf în interior, pastramă de oaie, cârnăciori de porc, de vită, spune un cioban. Tocanul de oaie, produs tradițional și cel mai căutat, la ora actuală, pe Transalpina. Se mănâncă foarte bine”, a mărturisit un cioban, potrivit observatornews.ro.

Pe lângă o priveliște de vis, o mâncare excelentă, oamenii pot îmbrăca straie vechi de o sută de ani. De când s-a deschis Transalpina, foarte mulți turiști aleg să facă un popas la o stână, tocmai pentru că experiența este una de neuitat, diferită. Cel puțin o dată în viață merită încercat, spun ei. Iată un dialog între reporterul Antenei 1 și un turist.

Turist: Din Buzău.

Reporter: Prima dată?

Turist: A patra oară. Am zis să vin și cu familia, și cu cea mică, să le arătăm locurile din România, foarte frumoase.

Reporter: V-ați pus un pic în pielea ciobanului?

Turist: Da, e pentru prima dată. O amintire frumoasă.

Cazarea la stâna de pe Transalpina este gratuită, asta e o altă bilă albă pentru cei care vor merge acolo.

Mărioara Babu, proprietar stână: „Sunt foarte încântați. Văd cum se mulg oile, cum se face brânza. Aici nu e numai o stână comercială. Este stână tradițională”, a relatat Observator.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: