Redactia.ro
Home » Știri » Locul UNIC din România, dar foarte puțin cunoscut! Aici toate dorințele ți se pot îndeplini!

Locul UNIC din România, dar foarte puțin cunoscut! Aici toate dorințele ți se pot îndeplini!

GALERIE FOTO (6)

Locul UNIC din România, dar foarte puțin cunoscut! La 50 de kilometri de Brașov se află un loc sfânt. Este mai cunoscut cu denumirea de Templul Ursitelor sau Grota de la Șinca Veche sau chiar Templul Extratereștrilor. Oamenii au ales aceste denumiri după întâmplările inexplicabile petrecute de-a lungul anilor.

Locul UNIC din România, dar foarte puțin cunoscut! Aici toate dorințele ți se pot îndeplini!

Turiștii vin la Șinca pentru că au auzit că aici li se îndeplinesc dorințele și pentru a avea un destin plin de împliniri. Turiștii sunt prea putin interesați de istoria locului care i-a găzduit cu 7.000 de ani în urma pe inaintașii lor, dacii. Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche este printre primele atracții turistice rurale din România. I se spune ”Templul Ursitelor”. Acest loc este la 50 km distanță de Brașov. Grota de la Șinca Veche i-a găzduit cu 7.000 de ani în urmă pe daci și pe preoții ortodocși din secolul al XVII-lea. Oamenii care vin aici în număr mare pentru că doresc să verifice dacă în acest loc li se îndeplineasc visurile și pentru a avea un destin plin de împliniri. Templul Ursitelor este format din cinci încăperi, are două altare și un turn prin a cărui deschidere se poate vedea cerul.

Peretele altarului are inscriptionate un portret despre care se spune că este al Mântuitorului și două simboluri care conferă unicitate acestui sălaș. Nimeni nu a reușit să-i atribuie o vârstă reală, cu toate acestea există diverși specialiști care susțin că este origine dacică sau chiar proto-creștină. Alte voci sunt de părere că templul este mult mai vechi de atât, având peste 7.000 de ani vechime.

În urmă cu peste trei secole, aici au locuit călugări. În acest loc dormeau și își găteau chiar și 10 sihastri. Prima biserică scobită în rocă are naosul cu lungimea de 4,60 m și lățimea 4.20 m. A doua biserică are lungimea de 4.20 m și lățimea 3.35 m, iar aici se află și camera călugărilor. Din cauza vegetației zonei, peștera a fost redescoperită in 2004.

Ce se află în Templul Ursitelor

Sute de oameni se adunp în fiecare duminică sub dealul de la poalele Muntilor Făgăraș. Cu toate astea, contează și fasciculele de lumină despre care unii dintre ei susțin că apar și dispar. Pe de altă parte, alții spun că dorințele puse acolo s-au implinit. Locașul de cult ortodox a fost sfintit de Mitropolitul Ardealului. Multi dintre turiști vin să se roage, să-l strige mai clar și să-l audă mai bine pe Dumnezeu. Aici este desenat in stancă chipul lui Iisus Hristos. În mijlocul unei încăperi cu aspectul unui altar sunt sculptate Steaua lui David și semnul Yin și Yang. Unii istorici sustin ca mănăstirea din stânca a fost săpată pe la 1700, când a început persecutarea creștinilor ortodocși din Transilvania. Cei care au refuzat să-și schimbe religia au săpat grota pentru a avea biserici și credinta pe care le doreau.

În afara credincioșilor, locul este vizitat de pasionatii de paranormal. S-a creat o legendă în jurul portalului existent aici. Cei care vin doar o dată pe an o fac pentru a-și pune o dorință și stau numai acolo unde lumina soarelui pătrunde prin turla săpată in piatră. De multe ori, aici au fost înregistrate aparitii inexplicabile de sfere de lumină, cruci și semne stranii. Cea mai impresionantă mărturie despre unicitatea acestui loc este cea despre corurile care cântă cu o frumusețe nelumenească în preajma marilor sărbători.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: