Redactia.ro
Home » Știri » MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia! Ce trebuie să știe cei care vor să meargă acolo

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia! Iată ce trebuie să știe cei care sunt acolo sau care intenționează o vacanță acolo.

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, acolo unde este în vigoare un cod roșu de caniculă și există un risc ridicat de incendii, a relatat Antena 3 CNN.

Românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în această țară trebuie să știe că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a emis un cod roșu de caniculă, cu temperaturi care vor atinge valoarea de până la 43 de grade Celsius, în intervalul 11-17 iulie 2023, pentru întreg teritoriul țării. Totodată, au emis și o avertizare privind creșterea riscului apariției incendiilor forestiere, producerea acestora fiind favorizată de temperaturile ridicate (cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală), gradul foarte scăzut de umiditate al combustibililor naturali și existența condițiilor de propagare rapidă a unor potențiale focare, din cauza intensificării vitezei vântului.

MAE reamintește tuturor că legislația elenă interzice și sancționează orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera, astfel, apariția unui focar de incendiu, conform Antena 3 CNN.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență, potrivit Mediafax.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: