Redactia.ro
Home » Știri » Magistrații au decis ce se va întâmpla cu Dan Diaconescu. Judecătorii au ajuns la un verdict în cazul prezentatorului

Magistrații au decis ce se va întâmpla cu Dan Diaconescu. Judecătorii au ajuns la un verdict în cazul prezentatorului

dan diaconescu

Dan Diaconescu se află acum în centrul atenției, deoarece a primit decizia oficială din partea Judecătoriei Constanța. Această decizie are legătură cu dosarul în care fostul jurnalist este protagonist și care implică cazul minorilor. Dar ce anume se petrece în acest dosar și care sunt implicațiile deciziei recente? Iată detaliile!

Magistrații au decis ce se va întâmpla cu Dan Diaconescu. Ce pedeapsă a primit prezentatorul

În data de 8 august 2023, Dan Diaconescu a fost eliberat de sub măsura controlului judiciar în cadrul dosarului în care este implicat și care se referă la minore. Fostul jurnalist este subiectul unei investigații pentru săvârșirea a două infracțiuni de act sexual cu minore în formă continuată, precum și pentru utilizarea prostituției infantile în formă continuată. Măsura preventivă a controlului judiciar aplicată lui Dan Diaconescu a fost anulată de către Judecătoria Constanța. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că decizia instanței nu este una definitivă și poate fi supusă contestării într-un interval de 48 de ore de la momentul comunicării.

„În baza art. 207 alin. (2) C.proc.pen, rap. la art. 207 alin. (5) C.proc.pen. şi art. 242 alin. (1) C.proc.pen., revocă măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă prin nr. 235 din data de 13.04.2023 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr. 9546/212/2023, faţă de inculpatul DCD, (…). Măsura privind pe inculpat se comunică instituţiilor prev. la art. 215 alin. (5) din C.proc.pen. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat și pentru procuror”, se arată în sentința dată marți de către Tribunalul Constanța.

Dan Diaconescu a scăpat de controlul judiciar

Dorim să subliniem că începând cu data de 13 aprilie 2023, Dan Diaconescu era supus măsurii de control judiciar, aceasta fiind instituită după ce în data de 7 aprilie fusese reținut pentru 24 de ore. El era acuzat de săvârșirea unor infracțiuni grave, precum actul sexual cu un minor în formă continuată, alături de folosirea prostituției infantile în formă continuată.

„În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, se arată în actele judecătorești.

Sursă foto: Octav Ganea – Inquam Photos

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: