Redactia.ro
Home » Știri » Mai ai mașină de cusut Singer acasă? Uite ce se spune despre ea

Mai ai mașină de cusut Singer acasă? Uite ce se spune despre ea

GALERIE FOTO (2)

Mașinile de cusut așa cum le cunoaștem astăzi au apărut în anul 1846, atunci când Elas Howe a obținut patentul pentru construirea unei astfel de mașinării în SUA. Mașinile de cusut Singer au devenit, după 1990, o veritabilă piesă de colecție pentru cei care dețineau o astfel de mașinărie. Singer domina piața mașinilor de cusut, până în 1890, 80% din totalul mașinilor de cusut din lume fiind Singer. 

 

Singer, o legendă urbană

Mașinile de cusut Singer au devenit o adevărată legendă urbană.  Mii de persoane au fost înșelate cu sume de mii de euro, cu timpul, de anunțurile din mica publicitate postate de infractori, potrivit ziare.com.

Una dintre versiunile prin care colecționarii erau înșelați de infractori este cea conform căreia mașinile de cusut Singer ar avea inscripționate conturi bancare aflate la bănci elvețiene, care s-ar  ridica la câteva miliarde de dolari. Astfel de mituri nu au fost trecute cu vederea de infractorii care au vrut să profite de inocența colecționarilor. ”Colecţionar, cumpăr maşini de cusut Singer. Ofer 20.000 de euro”, este unul dintre anunțurile folosite des de infractori. Escrocii au dezvoltat diversiuni pentru a exploata dorința de îmbogățire a celor care dețineau astfel de mașini de cusut moștenite de la bunica. Au existat, de-a lungul timpului, adevărate rețele sau grupuri infracționale organizate care au beneficiat de indolența colecționarilor. Metoda mai este practicată, în prezent, și în anumite localități din țară, unde cei care dețin o astfel de mașină sunt  atrași de potențiale câștiguri uriașe promise de infractori. Metoda funcționa astfel: persoanele care dețineau mașinile de cusut ,,Singer” erau păcălite de ,,colecționarii” care erau dispuși să ofere un preț special pentru două mașini de cusut Singer, de 80.000 de euro. Ulterior, colecționarii făceau legătura vânzătorilor cu alte persoane care erau dispuse să vândă o mașină de cusut Singer cu doar 10.000 de euro. După ce cumpărai mașina de cusut la 10.000 de euro, colecționarul german nu îți mai răspundea la telefon. În acest fel, victima rămânea cu o pagubă de 10.000 de euro.

În ciuda miturilor, piața colecționarilor de astfel de obiecte chiar există. Pentru a putea fi declarată mașină de cusut de colecție o mașină ar trebui să fie mai veche de 1900.

Cum au apărut mașinile de cusut Singer

Tehnica cusutului este veche de mii de ani, iar dovezile istore arată că se făcea cu un os sau corn de animal, în loc de ac. Potrivit istoriei, mașinile de cusut Singer au fost create de un american care purta același nume. Isaac Merritt Singer a fost un nvetator, actor și industriaș american,  autor a numeroase și semnificative îmbunătățiri  și inovații ale mașinii de cusut. Singer a fondat și corporația Singer Sewing Machine Company.

Mașina de cusut a lui Singer care îi poartă numele a apărut în anul 1851 , fiind atât o invenție cât și un plagiat sau o îmbunătățire a unui model deja existent creat de Elias Howe. Howe a perfecționat la rândul lui patentul lui Walter Hunt. Mașina de cusut a lui Singer se diferenția de cea a lui Howe prin mișcarea ,,du-te-vino sus-jos”, în timp ce  modelul lui Howe avea o mișcare de la stânga la dreapta.

Pe piața colecționarilor de mașini de cusut, un model de mașină de cusut Singer valorează aproximativ 400-500 de euro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: