Redactia.ro
Home » Știri » Mai multe avioane rusești, interceptare de radarele NATO în Marea Neagră și Marea Baltică

Mai multe avioane rusești, interceptare de radarele NATO în Marea Neagră și Marea Baltică

avioane rusesti in romania

NATO a trimis avioane de luptă de mai multe ori în această săptămână pentru a intercepta avioane ruseşti care au zburat în apropierea spaţiului aerian al Alianţei. Interceptările au avut loc în Marea Baltică şi în Marea Neagră, potrivit CNN.

Avioanele de vânătoare NATO staționate în regiunea Mării Baltice și în cea a Mării Negre, au acționat de mai multe ori în ultimele patru zile. Ele au urmărit și interceptat aeronave rusești în apropierea spațiului aerian al alianței, potrivit unei declarații postate de Comandamentul Aerian Aliat al NATO, notează Mediafax.

Radarele NATO au interceptat avioane rusești în Marea Neagră. Tertipul la care recurg piloţii ruşi

Alianța nord-atlantică informează că radarele proprii au detectat o activitate suspectă intensă deasupra Mării Negre și a Mării Baltice. Încă din 26 aprilie au fost activate de mai multe ori forțele de reacție rapidă.

Avioane de vânătoare din Polonia, Danemarca, Franța și Spania au fost folosite în zona baltică. Ele au interceptat și identificat aeronavele care se apropiau.

„Aliații dislocați din nordul spre sudul Europei rămân uniți în sprijinul misiunii de poliție aeriană a NATO”, a declarat generalul-maior Jörg Lebert.

De asemenea, în regiunea Mării Negre, aeronave din România și Marea Britanie au fost trimise pentru a îndepărta avioanele necunoscute care se apropiau de spațiul aerian aliat. Avioanele de luptă „Typhoon” și „F16” care asigură poliția aeriană NATO din România s-au ridicat de la sol și au îndepărtat avioanele rusești înainte ca acestea să intre în spațiul nostru aerian.

„Răspunsul rapid al celor două CAOC-uri ale NATO demonstrează pregătirea și capacitatea forțelor NATO de a păzi cerul Aliaților 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an”, a mai spus generalul-maior Jörg Lebert.

NATO a precizat că avioanele rusești nu au intrat niciodată în spațiul aerian al alianței. Interceptările au fost efectuate într-o manieră sigură și de rutină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: