Redactia.ro
Home » Știri » Mai multe persoane sunt blocate în vama din Sighetu Marmației. În Ucraina nu este curent

Mai multe persoane sunt blocate în vama din Sighetu Marmației. În Ucraina nu este curent

Vama din Sighetu Marmației este blocată pentru persoanele care vor să treacă granița în Ucraina. Este vorba de mai multe persoane, care nu pot intra în Ucraina, pentru că în punctul de trecere al frontierei din țara vecină nu este curent electric.

Mai multe persoane sunt blocate în vama din Sighetu Marmației

Serviciul de Ajutor Maltez Sighetu Marmatiei a anunțat, într-o postare pe Facebook, că în punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației sunt mai multe persoane, care vor să treacă granița în Ucraina. Ei bine, acest lucru nu este posibil, pentru că în țara vecină nu este curent electric.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației se află mai multe persoane care doresc să se deplaseze în Ucraina. Acestea nu pot ieși din țara noastră, deoarece punctul de trecere a frontierei din Ucraina nu este alimentat cu energie electrică și nu se pot prelucra în sistem documentele de călătorie”, a transmis Prefectura Maramureș.

Autoritățile din Maramureș au primit ordine să împartă persoanelor aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației sandwich-uri și ceai cald. Se poate observa în imaginile de mai jos cum oamenilor le este frig și mulți se acoperă cu păturile, pentru că hainele nu le țin de cald.

Ce spun autoritățile

Prefectul Rudolf Stauder este cel care a cerut autorităților ca persoanele aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației să primească sandwich-uri și ceai cald. Oamenii stau și așteaptă în frig, acoperiți cu ce pot. Până la rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică din frontiera ucraineană, persoanelor care doresc li se oferă găzduire în locații din zonă, unde vor fi transportați de către pompierii militari, însoțiți de voluntari și traducători.

Serviciul ucrainean de frontieră este cel care a anunțat că punctele de control de la granițele cu Ungaria și România nu funcționează din cauza penei de curent provocate de atacul cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii energetice. De precizat este că mai multe pene de curent au avut loc în cea mai mare parte din Ucraina, după atacurile masive cu rachete ale Rusiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini