Redactia.ro
Home » Știri » Mai mulți bani pentru elevii participanți la olimpiade. Anunțul făcut de ministrul Educației

Mai mulți bani pentru elevii participanți la olimpiade. Anunțul făcut de ministrul Educației

GALERIE FOTO (2)

Mai mulți bani pentru elevii participanți la olimpiade. Sorin Cîmpeanu a anuntat că alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale a fost dublată de Guvern, la 200 de lei. De asemenenea, Guvernul a decis și majorarea premiilor pentru olimpicii naționali.

Mai mulți bani pentru elevii participanți la olimpiade. Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că alocația zilnică pentru participanții la olimpiade naționale vor fi dublate. Așadar, elevii care vor participa la olimpiade naționale vor primi o alocație de 200 lei/zi.„Pentru participarea la olimpiade naționale Guvernul a dublat astăzi alocația zilnică pentru fiecare participant la olimpiadele naționale, elevi și profesori, de la 100 la 200 de lei. Vă anunț că sunt în medie 20.000 de participanți”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Totodată, Ministrul Educației a precizat că premiile pentru olimpici naționali au fost majorate până la 1.000 de lei. „Cuantumul minim al stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale este diferențiat, după cum urmează:

a) pentru premiul I – 1000 de lei;
b) pentru premiul al-II -lea – 700 de lei;
c) pentru premiul al- III-lea – 500 de lei;
d) pentru mențiuni – 300 de lei.”, se arată în OUG adoptată joi de Executiv.

Echipa României s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2022

Prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă a anunțat la începutul acestei luni că Guvernul va dubla alocația zilnică fiecărui elev participant la olimpiade naționale și va majora valoarea premiilor pentru elevii care câștigă olimpiadele la acest nivel. Pentru performantele la olimpiadele internationale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor premianti care au reprezentat România, indiferent de sistemul de învățământ. Medaliații cu aur sunt Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Diana Țolu (clasa a XII-a) și Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Andrei-Giovani Chiriță (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București, a obținut medalia de bronz.

În clasamentul țărilor participante, performanțele individuale cumulate au plasat România pe locul I (cu un total de 168 de puncte din 240 posibile).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini