Redactia.ro
Home » Știri » Mama lui Nicolae Ciucă, reacție după acuzația că premierul și-a plagiat teza de doctorat: „Dacă era plagiat, termina ultimul de la coadă”

Mama lui Nicolae Ciucă, reacție după acuzația că premierul și-a plagiat teza de doctorat: „Dacă era plagiat, termina ultimul de la coadă”

GALERIE FOTO (4) Informația momentului! Nicolae Ciucă a mobilizat toate forțele militare române

Este scandal uriaș la Palatul Victoria, după ce Șeful Guvernului a fost acuzat că și-a plagiat teza de doctorat. În apărare îi sare chiar mama premierului, care explică faptul că rezultatele fiului său din timpul studiilor sunt dovada cea mai clară că acesta nu a plagiat.

Pe părinții lui Nicolae Ciucă îi găsim stabiliți în comuna Plenița din județul Dolj. Aceștia își susțin fiul în scandalul care a lovit tocmai pe șeful de la Palatul Victoria.

Mama lui Nicolae Ciucă, reacție după acuzația că premierul și-a plagiat teza de doctorat: „Dacă era plagiat, termina ultimul de la coadă”

Însă iată ce spune mama lui Nicolae Ciucă, la aflarea acuzațiilor grave la adresa fiului său.

„Eu știu așa: dacă era plagiat, nu termina șef de promoție, termina ultimul de la coadă! Nu am apucat să vorbim cu el, nu îl sun pentru că nu are timp. Când ne sună el, atunci vorbim.

„Am încredere totală că băiatul nostru nu a făcut plagiat, nu a plagiat nici o vorbă! (…) Am încredere totală că băiatul nostru nu a făcut plagiat, nu a plagiat nici o vorbă! Experiența pe care o are îi ajungea și dacă nu învăța. Doar trecând prin experiență se făcea om”, a declarat Lucia Ciucă pentru Fanatik.

Într-un interviu din decembrie 2021 cu la părinții lui Nicolae Ciucă, Gheorghe (78 de ani) și Lucia (74 de ani) sunt împreună de 56 de ani, chiar tatăl premierului a dezvăluit că acestuia i-a plăcut să învețe.

„Nicu al nostru a terminat primul la Academie, el a fost chiar în promoția cu numărul 100. Mereu i-a plăcut să învețe, se vedea clar că o să ajungă departe și nu vă zic asta doar pentru că e baiatul nostru”, a povestit atunci tatăl lui Nicolae Ciucă, tot pentru Fanatik.

„Mi-aduc aminte că abia așteptam să mergem la ședințele cu părinții, că așa frumos îl lăuda diriginta pe Nicu… Profesorii vorbeau mereu frumos despre el, nu mă mai săturam să-i ascult, vă spun sincer”, a mărturisit și mama lui Nicolae Ciucă.

 

Ce spune Nicolae Ciucă despre teza de doctorat

Imediat ce au apărut acuzațiile privind teza sa de doctorat, premierul Nicolae Ciucă a reacționat imediat, printr-un comunicat oficial.

„Consider că am realizat lucrarea conform cerinţelor legale existente la acea vreme. Și, în consecinţă, am iniţiat solicitarea de verificare a acesteia de către Comisia de etică a UNAp – Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat, în acord cu prevederile legale în vigoare, în spiritul OMEC n.r. 5229/2020 din 17 august 2020.

În măsura în care vor mai exista semne de întrebare, UNAp va fi îndreptăţită să solicite verificarea de către CNATDCU – Comisia 26 – Ştiinţe politice, studii de securitate, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică” a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a dobândit titlul de doctor în științe militare în 2003, prin lucrarea „Dimensiunea angajării armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale”. Teza de doctorat conține 309 pagini, dintre care 162 de pagini sunt dedicate anexelor.

De unde au pornit acuzațiile că premierul Ciucă a plagiat

Susţinută la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă a fost analizată de jurnalista Emilia Șercan, de la PressOne.

Publicația PressOne susține că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă conține plagiat în cel puțin 42 din cele 147 de pagini. Sursa citată amintește că textul copiat la literă de primul ministru din alte două teze.

„Mai multe pagini din lucrarea sa au fost copiate fără ca textele preluate să fi fost atribuite în mod corect autorilor originali și fără să fi fost marcate cu ghilimele, așa cum cer normele academice și în acea perioadă.

Analiza celor 138 de pagini ale tezei am făcut-o bazându-mă pe resurse bibliografice limitate, disponibile în format tipărit la Biblioteca Națională a României și la biblioteca UNAP.

Dincolo de conținutul copiat descoperit deja, nu este exclus ca o analiză bazată pe surse bibliografice extinse – de tipul unor documente interne ale departamentelor de Integrare Euro-Atlantică și Relații Militare Internaționale din Ministerul Apărării Naționale, invocate în teză – să dezvăluie și alte porțiuni de conținut plagiat”, a explicat Emilia Șercan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: