Redactia.ro
Home » Știri » Mare atenție dacă aveți acest televizor acasă. A fost descoperit modelul care spionează când este pornit

Mare atenție dacă aveți acest televizor acasă. A fost descoperit modelul care spionează când este pornit

Televizoarele care spionează.

Experții în securitate cibernetică de la Bitdefender au adus la lumină o serie de vulnerabilități critice în sistemul de operare al televizoarelor LG, stârnind preocupări serioase cu privire la securitatea și confidențialitatea utilizatorilor acestor dispozitive. Problema, care a fost deja rezolvată de către producător, a evidențiat riscurile asociate cu aparatele inteligente conectate în rețelele noastre domestice.

Mare atenție la aceste televizoare

Vulnerabilitățile descoperite în versiunile 4 – 7 ale sistemului de operare LG WebOS ar fi putut permite hackerilor să evite mecanismele de autentificare și să preia controlul complet asupra televizorului. Odată accesat, un astfel de dispozitiv putea fi utilizat pentru a executa comenzi la distanță sau pentru a compromite și alte dispozitive inteligente din rețea.

„Cu toate că aceste vulnerabilităţi ar afecta doar televizoarele LG conectate la reţele locale de tip LAN, au fost identificate peste 90.000 de televizoare LG conectate direct la internet. Prin ocolirea mecanismelor de autentificare ale sistemelor LG WebOS, atacatorii pot adăuga un nou utilizator în configurarea televizorului și pot prelua complet controlul asupra dispozitivului”, au declarat reprezentanții Bitdefender.

Gradul de severitate al unei vulnerabilități a fost clasificat ca fiind ridicat (7.2), în timp ce celelalte trei au primit o notare critică (9.1), subliniind gravitatea potențială a exploatării lor.

Reprezentanții LG au reacționat imediat

În fața acestei descoperiri, LG a reacționat prompt, remediind problema și asigurându-se că dispozitivele afectate sunt protejate împotriva acestui tip de atacuri. Compania a fost informată de Bitdefender cu privire la aceste vulnerabilități și a luat măsurile necesare pentru a bloca accesul hackerilor.

Utilizatorii de televizoare LG sunt îndemnați să verifice dacă dispozitivele lor rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare și să monitorizeze constant dispozitivele IoT (Internet of Things) din gospodăria lor. Este recomandat, de asemenea, ca dispozitivele inteligente să fie izolate de rețeaua principală pentru a reduce riscul de compromitere.

Această descoperire subliniază necesitatea unei atenții sporite asupra securității dispozitivelor inteligente, în contextul în care criminalii cibernetici își intensifică atacurile asupra rețelelor inteligente de acasă. Astfel de cercetări sunt vitale pentru a păstra în siguranță infrastructura IoT și pentru a proteja intimitatea și datele personale ale utilizatorilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: