Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Mare bucurie pentru o familie de români din Italia: s-a născut al 13-lea copil. Povestea sa e una extrem de emoționantă

Mare bucurie pentru o familie de români din Italia: s-a născut al 13-lea copil. Povestea sa e una extrem de emoționantă

GALERIE FOTO (2) familia

O familie de români, stabilită în Italia în urmă cu mai bine de 20 de ani, a întâmpinat sosirea pe lume a celui de-al 13-lea copil.

Întreaga familie Bizu s-a reunit în noua sală de familie a spitalului din Oderzo, provincia Treviso din regiunea Veneto, Italia. Oana și Onisim l-au prezentat copiilor mai mari pe micuțul Isaia, un băiețel adorabil ce cântărește 3,09 kilograme.

Oana și Onisim Bizu au împreună 13 copii

Copilul a venit pe lume printr-o naștere naturală într-o după-amiază zilei de 11 mai 2023, după câteva ore de travaliu. A venit pe lume la același spital ca frații mai mari.

Primul dintre frați s-a născut în 2007, iar de atunci familia a crescut într-un ritm constant. Oana, mama fericită a 13 copii, împărtășește cu emoție: „Mă consider foarte norocoasă. Familia mea este foarte numeroasă, dar nu mă simt obosită.

Zilele mele sunt întotdeauna pline de bucurie și zâmbete, soțul meu mă susține, iar copiii se ajută unii pe alții. Suntem cu toții încântați de sosirea lui Isaia în viețile noastre”, spune românca, potrivit Treviso Today.

Părinții și primii 12 copii au devenit cetățeni italieni anul trecut

În vara anului trecut, toți membrii familiei Bizu au primit cetățenia italiană, în cadrul unei ceremonii conduse de primarul din Mansuè, provincia Treviso. După ce a evaluat caracteristicile familiei, primarul Leonio Milan nu s-a gândit de două ori și a oferit cetățenie italiană tatălui român, în vârstă de 39 de ani, a soției sale, în vârstă de 37 de ani, și a celor 12 copii ai acestora.

„Onisim Bizu și soția sa Oana sunt de origine română”, spunea în iulie 2022 Milan. „Sunt în Italia de foarte mult timp. Toți copiii lor s-au născut în Italia. De ce am decis să dau cetățenia tuturor? Pentru că sunt perfect integrați în comunitatea noastră, vorbesc foarte bine italiană, copiii lor au văzut lumina pe pământ italian și toți învață. Unii în Itis, unii în liceu, până la cei mici care merg la grădiniță. Acest tânăr cuplu a încercat mereu să crească și să se perfecționeze”.

Familia Bizu s-a stabilit în Italia în urmă cu 21 de ani

Despre cei 12 copii ai familiei, primarul spune că cetăţenia italiană îi va ajuta.

„Cred că a fi cetățeni italieni îi va ajuta. Dar poate că sunt încă prea tineri ca să înțeleagă. (…) Aceștia sunt noii italieni care contribuie la creșterea comunității noastre. Ar trebui să-i vedeți pe copiii pe care i-am primit la primărie. Foarte politicoși, erau cei care îl țineau în brațe pe cel mai mic, cei care își țineau fratele sau sora de mână. Niciodată părinții nu au fost nevoiți să îi sune înapoi. Această familie este creștină evanghelică, mai multe familii de origine est-europeană locuiesc în comuna noastră”, a mai spus primarul din Mansuè.

Onisim Bizu lucrează în construcții, și-a început ucenicia ca muncitor, devenind în cele din urmă un expert zidar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: