Redactia.ro
Home » Știri » Marion Cotillard trăiește pe viu filmul „Contagion”. A fost infectată cu noul coronavirus

Marion Cotillard trăiește pe viu filmul „Contagion”. A fost infectată cu noul coronavirus

Marion Cotillard

Actriţa Marion Cotillard, protagonistă a filmului Contagion, şi soţul ei, actorul şi regizorul Guillaume Canet, au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Actrița franceză pare să retrăiască scenariul din Contagion. Marion Cotillard a fost depistată cu COVID-19, iar anunțul a fost făcut chiar de soțul său pe contul de Instagram, conform Mediafax. Cineastul a spus că a avut mult noroc pentru că a fost vorba despre o formă uşoară a virusului. Cei doi artişti sunt însă prudenţi, deoarece nu știu dacă îl pot contracta din nou.

Guillaume Canet și soția sa au fost foarte activi pe rețelele de socializare încă de la începutul epidemiei. Regizorul a apărut des pe Instagram pentru a se întâlni şi a discuta cu cadrele medicale. Pe 3 mai, Canet a cântat pentru cadrele medicale din Nantes. Marion Cotillard a donat un scaun, amintire de pe platourile de filmare de la Public Enemies, la tombola caritabilă Stars Solidaires.

Marion Cotillard, premiată cu Oscar pentru rolul Edith Piaf din La môme (2007), a jucat în filmul Contagion, de Steven Soderberg, unde a interpretat un medic epidemiolog. Şi actorul american Matt Damon, care a făcut parte din distribuţia filmului a fost afectat de pandemia de coronavorus. Fiica sa cea mare a fost diagnosticată cu COVID. Între timp s-a vindecat.

Contagion, în topul celor mai vizionate filme pe Netflix

Deși a fost lansat în 2011, Contagion a fost printre cele mai vizionate filme din timpul izolării. Subiectul filmului este tocmai ceea ce trăim astăzi, adică răspândirea unui virus în întreaga lume.

Filmul Contagion urmăreşte ce se întâmplă atunci când un virus ucigaş apărut în China se răspândeşte la nivel global şi duce la un haos în masă, în timp ce epidemiologii încearcă să găsească un vaccin. Din distribuție fac parte Marion Cotillard, Matt Damon, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Laurence Fishburne.

A avut premiera la cel de-al 68-lea Festival de Film de la Veneția, Italia, la 3 septembrie 2011, și a avut o lansare generală pe 9 septembrie. Filmul a fost apreciat de critici, care au lăudat scenariul și interpretarea diverșilor actori și actrițe.

De asemenea, a fost bine primit de oamenii de știință, care i-au lăudat exactitatea. Comercial, filmul a avut un buget de 60 de milioane de dolari SUA și a adus venituri de 135 de milioane de dolari SUA la box-office în timpul difuzării sale în cinematografice.

Loading...