Redactia.ro
Home » Știri » Mărturisirea cutremurătoare a șefului secției ATI a Spitalului Gerota după ce s-a luptat cu coronavirusul: „Este cumplit de greu să…”

Mărturisirea cutremurătoare a șefului secției ATI a Spitalului Gerota după ce s-a luptat cu coronavirusul: „Este cumplit de greu să…”

De Ziua Mondială a Anesteziștilor, Ministerul Afacerilor de Interne a dorit să le mulțumească celor care practica această meserie, cu o poveste de viață emoționantă. Șefa secției ATI a spitalului Gerota din capital a fost infectata cu Covid-19.

Doamna Alida, șefa secției de Terapie Intensivă de la spitalul Dimitrie Gerota din București a trecut prin momente teribile când a aflat că s-a infectat cu coronavirus. Deși trebuia să fie persoana care are grijă de cei bolnavi, doamna Alida a devenit ea pacientă, exact în spitalul unde lucra. Medicul a mărturisit cu sinceritate că a trecut cu greu de cumplita boală, luptandu-se pentru viață, timp de o săptămână.

Șefa ATI s-a luptat cu moartea

Doamna Alida a fost în prima linie a spitalului și cea care a coordonat secția de Terapie Intensivă unde ajung cei mai mulți bolnavi de coronavirus, aflați în stare gravă. Însă, a avut curajul să povestească prin ce a trecut și simțit. “Este cumplit de greu să treci prin astfel de momente. Accesul familiei nu este permis la pacienții infectați cu acest virus. Prin acest chin treci doar tu și personalul medical. Pentru puțînă vreme, am putut să țin legătura cu familia prin telefon. Dar, o convorbire telefonică nu poate înlocui căldura umană a unei strângeri de mână. Ești doar tu, cu durerea, cu suferința, și cei de la AȚI, care devin cumva o a doua familie în acele momente. E foarte greu de trecut prin așa ceva.”

În momentul în care a izbucnit pandemia COVID-19, doamna Alida era șeful secției ATI din spitalul Gerota din…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 15 octombrie 2020

În loc de bani, personalul ATI primește mulțumiri

Cu ocazia Zilei Mondiale a Anesteziștilor, Ministerul Afacerilor de Interne a mulțumit celor care practică această meseria și care fac parte din secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din România. “Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Anesteziștilor, ne înclinăm în fața dumneavoastră și a personalului medical care lucrează în ATI! Știm cât de greu vă este în aceste zile, în care depuneți eforturi supraomenești pentru a salva cât mai mulți oameni! Vă dorim multă sănătate și să Rezistați, pentru că de voi depindem! La mulți ani!”, au transmis reprezentații MAI pe Facebook.

Loading...