Redactia.ro
Home » Știri » Masca de protecție redevine obligatorie? Anunțul important făcut de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ”Important nu este doar să…”

Masca de protecție redevine obligatorie? Anunțul important făcut de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ”Important nu este doar să…”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit despre introducerea obligativității măștii de protecție, după zvonurile apărute în spațiul public. Ministrul a ținut să precizeze faptul că ministerul pe care îl conduce nu are la dispoziţie introducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie, dar că pledează ca aceasta să fie folosită în spaţiile închise aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.

Declarațiile făcute de Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă ar trebui introdusă obligativitatea purtării măştii de protecţie. Acesta a făcut declarații în acest sens.

Ministerul Sănătăţii nu are la dispoziţie această pârghie. Mai ales că e o perioadă extrem de călduroară, e bine să existe o înţelegere şi o participare a populaţiei la acest efort de limitare a răspândirii, ea se poate face printr-o măsură foarte simplă, utilizarea măştii în spaţiile închise aglomerate sau mijloacele de transport în comun.

Eu pledez în continuare, am văzut exemple din partea unor persoane care la un moment dat discutau despre utilitatea măştii, s-au hotărât să o folosească, cred că este un semnal puternic ca oamenii să înţeleagă că, dacă se protejează pe ei, îi protejează şi pe ceilalţi şi trebuie să avem un anumit tip de solidaritate şi de responsabilitate”, a transmis Rafila.

Ce crede Ministrul Sănătății despre purtarea corectă a măștii de protecție

Alexandru Rafila susține că, dacă masca nu este purtată corect, nu va da rezultatele aşteptate.„Introducerea obligativităţii s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu, masca, dacă este purtată incorect, este inutilă. Important nu este doar să porţi masca, ci să o porţi şi corect. E greu să stabileşti puncte de control din cinci în cinci metri ca să verifice cineva chestiunea asta, este important ca populaţia să înţeleagă şi să participe de bună voie la acest efort de oprire sau reducere a transmiterii”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro