Redactia.ro
Home » Știri » Masca de protecție va fi purtată și anul acesta. Ce a anunțat Alexandru Rafila? Cum se va lua decizia de renunțare

Masca de protecție va fi purtată și anul acesta. Ce a anunțat Alexandru Rafila? Cum se va lua decizia de renunțare

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat luni că în mod sigur în acest an se va mai purta masca de protecție, iar renunțarea la purtarea ei va fi o decizie tehnică” şi se va baza pe studii ştiinţifice. 

 

Ce a anunțat Alexandru Rafila

Dr. Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, a comentat, luni, afirmaţia doctorului  Adrian Streinu-Cercel potrivit căreia masca de protecţie va rămâne obligatorie până în 2023. Medicul a afirmat că renunțarea la mască se va face pe baza studiilor și că masca de protecție va rămâne obligatorie pe toată durata acestui an.

,,Renunţarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă. Adică renunţarea la mască se va baza pe studii ştiinţifice realizate de organisme internaţionale, de exemplu Centrul European de Control al Bolilor, va exista o poziţie din partea Uniunii Europene care să ţină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru şi de situaţia de la nivelul UE. Eu nu pot să dau un termen când se va renunţa la mască, dar dacă acest obiectiv, al unei acoperiri vaccinale de 70%, va fi realizat, cu siguranţă utilizarea măştii va intra în discuţia specialiştilor şi vor exista recomandări care, în funcţie de fiecare stat, vor fi adoptate”, a declarat Alexandru Rafila luni, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă este de acord cu medicul Adrian Streinu-Cercel, potrivit căruia vom fi nevoiți să mai purtăm masca de protecție timp de doi ani, Rafila a răspuns: „Mie nu îmi plac aceste predicţii care sunt bazate mai degrabă pe ceea ce credem noi, decât pe studii. Pe măsură ce imunizarea populaţiei în UE se va realiza, se vor realiza şi studii care să recomande prelungirea utilizării măştii sau o scurtare a intervalului de utilizare a măştii. Cu siguranţă, în acest an vom purta mască”.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, după ce a primit a doua doză de vaccin, că, deși după administrarae acestuia nu mai există riscul unor infecții severe cu noul coronavirus, masca va rămâne să fie obligatoriue până în anul 2023.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: