Redactia.ro
Home » Știri » Masca specială pe care premierul Florin Cîțu o poartă. Conține nanofibre și se autosterilizează

Masca specială pe care premierul Florin Cîțu o poartă. Conține nanofibre și se autosterilizează

GALERIE FOTO (3)

Premierul Florin Cîțu nu a putut trece neobservat după ce în cadrul mai multor apariții publice a purtat o mască de protecție specială. 

 

Masca specială pe care premierul Florin Cîțu o poartă

Modelul de mască de protecșie pe care premierul a ales să îl poarte este VK RespiPRO Respilon, o mască care are capacitatea de a se autosteriliza și oferă o protecție îndelungată celui care o poartă.  Producătorii acestui tip de mască au declarat că are o eficiență ridicată de filtrare și că este confecționată din nanofibre care blochează până la 99,7-99,99% din virusuri. Particulele de cupru, care sunt prezente atât pe partea interioară, cât și pe partea exterioară a măștii contribuie la distrugerea virusurilor din mediul înconjurător.

Masca VK RespiPRO Respilon are capacitate de autosterilizare, astfel încât cel care o poartă nu este nevoit să o spele sau să o dezinfecteze după fiecare purtare. Producătorii recomandă, însă, să fie înlocuită după fiecare sătămână, dacă nu prezintă semne de degradare. Mai mult, materialele din care aceasta mască este confecționată sunt prietenoase cu natura. Acest tip de mască poate fi achiziționată din mediul online cu aproximativ 43 de lei, la un pachet de 3 bucăți.

 

Guvernul Cîțu a adoptat o nouă OUG

Guvernul Cîțu a adoptat, joi, o nouă OUG care prevede reducerea cheltuielilor structurale. Prin aceasta, punctul de pensie este susținut la cel din 2020, la valoarea de 1.442 de lei. Mai mult, nu se mai acordă vouchere de vacanță și se elimină transportul gratuit pentru studenți. Consiliul Economic și Social (CES) a dat aviz negativ pentru noua OUG.

Prim-ministrul a mai precizat vienri în cadrul ședinței că se va aproba legea bugetului pentru 2021.

”A fost aprobată ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Este vorba de ordonanţa de urgenţă de care aveam nevoie pentru a putea adopta legea bugetului. Această ordonanţă va fi publicată în Monitorul Oficial şi, după aceea, mâine, vom avea şedinţă de Guvern în care vom aproba legea bugetului pentru 2021”, a spus premierul Florin Cîţu, după ședința de Guvern.

Mai mult, prin noua OUG, studenții vor avea parte de tarif redus al biletului de călătorie de 50%.
„Se prorogă până la 1 aprilie 2022 intrarea în vigoare a Legii 195/2020 privind statutul personalului feroviar. Se instituie un cadru legal necesar pentru ca sumele rămase necheltuite din alocările pentru facilităţile transport studenţi să poată fi utilizate de către universităţi în anii următori şi pentru alocarea de burse pentru studenţi. Se modifică Legea educaţiei naţionale în sensul stabilirii dreptului studenţilor să beneficieze de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport şi abrogarea prevederilor prin care se reglementa ca studenţii să beneficieze de gratuitate”, a mai spus Florin Cîţu.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: