Redactia.ro
Home » Știri » Mașinile care își spionează șoferii. Orice mișcare a proprietarilor este urmărită. Dezvăluiri incredibile despre compania Tesla

Mașinile care își spionează șoferii. Orice mișcare a proprietarilor este urmărită. Dezvăluiri incredibile despre compania Tesla

camera de supraveghere

Persoanele care conduc anumite tipuri de mașini, cum ar fi cele electrice Tesla, trebuie să fie conștiente că există camere montate în interiorul vehiculului, care le pot monitoriza activitatea în orice moment. Iată mai multe detalii!

Mașinile Tesla își spionează șoferii. Ce au dezvăluit angajații companiei

Mașinile electrice Tesla sunt posesoarele unei tehnologii avansate și șoferii lor trebuie să fie conștienți că, pe lângă prețul ridicat, există posibilitatea de a deveni subiect de interes, deoarece aceste vehicule pot înregistra imagini din interior pentru cercetare.

Reuters a intervievat peste 300 de foști angajați ai companiei Tesla, care au confirmat că au văzut multe clipuri video înregistrate de mașinile Tesla, care au fost distribuite în rândul angajaților companiei americane. Cei care doresc să cumpere acest autoturism trebuie, așadar să se gândească de două ori dacă sunt dispuși ca toate mișcările să le fie înregistrate.

Unii dintre angajații Tesla au dezvăluit că exista un sistem privat de mesagerie internă, unde erau distribuite înregistrări video realizate de camerele video ale mașinilor clienților. Conform acestor angajați, majoritatea înregistrărilor conțineau imagini jenante, printre care se numără și una în care un bărbat aproape complet dezbrăcat se apropie de propriul vehicul. Angajații s-au declarat amuzați de cele văzute, însă proprietarii nu ar fi la fel de distrați dacă ar ști că intimitatea le este încălcată atât de intens.

Tesla posedă o tehnologie uimitoare

Tesla colectează o mare cantitate de date de la flota sa globală de câteva milioane de vehicule pentru a dezvolta tehnologia mașinilor care se conduc singure. Pentru a putea identifica și marca obiectele întâlnite de vehicule, compania americană a făcut angajări masive și angajații au fost puși să eticheteze mii și mii de obiecte. Pentru această activitate, aceștia au fost nevoiți să vizualizeze înregistrări video din interiorul și de la exteriorul mașinilor. Angajații au putut vedea nu doar ce făceau șoferii la volan, ci și unde locuiau aceștia și imagini din garajele lor.

Unii dintre angajați au recunoscut că imaginile pe care au trebuit să le privească au fost, uneori, delicate. „Am văzut niște chestii scandaloase uneori, scene de intimitate, dar nu de nuditate, a spus un fost angajat. Cu siguranță au existat o mulțime de chestii de genul acesta, nu aș vrea ca nimeni să nu vadă așa ceva din viața mea”, a recunoscut David Choffnes, directorul executiv al Cybersecurity and Privacy Institute de la Northeastern University din Boston, Statele Unite ale Americii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: