Redactia.ro
Home » Știri » Mătușa tinerei ucisă de urs, strigăt de furie după tragedie. „Mama ei este în Italia. Nimeni nu ne spune nimic”

Mătușa tinerei ucisă de urs, strigăt de furie după tragedie. „Mama ei este în Italia. Nimeni nu ne spune nimic”

Tânără ucisă de urs

Miercuri, 10 iulie, mătușa Mariei Diana, tânăra de 19 ani care a fost ucisă de un urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bușteni, a avut o primă reacție după tragicul eveniment. Femeia a dezvăluit că familia este șocată de această tragedie și că nimeni nu le oferă informații concrete despre ceea ce s-a întâmplat cu exactitate.

Ce spune mătușa tinerei

Maria Diana, originară din Popricani, județul Iași, locuia în prezent cu viză de flotant în Capitală. Viața ei s-a sfârșit tragic marți, 9 iulie, în munții Bucegi, când a fost atacată de un urs pe un traseu montan din apropierea stațiunii Bușteni, județul Prahova. Tragedia a avut loc în zona turistică Jepii Mici, sub privirile îngrozite ale iubitului său.

”Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ea nu este venită, de răspuns la telefon nu răspunde nimeni. Nu pot să iau legătura cu nimeni. Mama ei este în Italia, cealaltă soră este plecată şi ea. Nu ştim nimic, nu ne spune nimeni nimic.

Păstrez legătura, am încercat să sun şi mi-a închis telefonul. În cazul ăsta normal să nu ne răspundă. Ultima dată am vorbit luna trecută. Am vorbit, trebuia să vină aici şi să facă curăţenie, la sfârşitul lunii iunie. De obicei vine şi trece pe la mine.

Ea are şi serviciu, lucrează. Fata avea un prieten, nu lucra, aşa am înţeles de la mama ei. Nu ştiu cu ce se ocupă, nu spunea tot. Fata era liniştită. Mama ei e sora bărbatului meu, suntem neamuri. Erau oameni buni, muncitori. Ştiam că trebuie să se ducă fata în vacanţă. Sunt şocaţi toţi. Nu ştiu dacă trebuiau să se căsătorească, nu mi-a spus nimic. Aştept să vină ea şi să vorbesc”, a spus mătușa fetei moarte, pentru Bzi.ro.

Iubitul tinerei a povest cu lux de amănunte cum s-a întâmplat totul

Iubitul Mariei a relatat că ursul a apucat-o pe tânără și a târât-o într-o râpă adâncă, unde a dispărut cu ea. Cuplul se afla într-o drumeție când a întâlnit ursul, iar bărbatul a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor. În această dimineață, mătușa fetei a făcut primele declarații, precizând că nu știe ce s-a întâmplat exact deoarece autoritățile nu le-au oferit informații concrete.

„Maria Diana era o fată liniștită, venită dintr-o familie muncitoare. Mama ei se află la muncă în Italia, iar o soră a victimei este de asemenea plecată din țară. Suntem șocați și îndurerați, nimeni nu ne spune nimic”, a declarat mătușa fetei.

Maria Diana, o tânără de 19 ani din Iași, a murit violent marți, 9 iulie, în timp ce se afla într-o drumeție pe traseul montan Jepii Mici din Bucegi. Iubitoare de natură și aventură, Diana nu a prevăzut pericolul care avea să îi curme viața într-un mod atât de brutal. Atacul ursului a fost atât de violent încât tânăra a fost târâtă într-o râpă adâncă de 120 de metri, unde și-a găsit sfârșitul.

Intervenția autorităților

Imediat după apelul disperat al iubitului Mariei, salvamontiștii au ajuns la fața locului și au început operațiunile de căutare. Aceștia l-au găsit pe tânăr în stare de șoc și l-au coborât în siguranță în stațiunea Bușteni, unde a fost preluat de polițiști pentru a da declarații.

În sprijinul echipelor de salvamont a fost trimis și un elicopter SMURD. După câteva minute de căutări, salvamontiștii au observat bucăți din hainele fetei în pârâul care separă două stânci, la 120 de metri adâncime. „A fost contratimp, pentru că apelul inițial a venit drept persoană atacată de urs și ne-am grăbit foarte tare”, a explicat Sergiu Frusinoiu, coordonator Salvamont Bușteni.

După ce ursul a fost împușcat, salvamontiștii au reușit să recupereze trupul neînsuflețit al Dianei. Zona în care s-a petrecut tragedia este cunoscută pentru prezența frecventă a urșilor, însă acest exemplar a fost deosebit de agresiv.

Vestea morții Mariei Diana a cutremurat comunitatea din Popricani și pe toți cei care au cunoscut-o. O vecină a victimei a povestit că tânăra provenea dintr-o familie bună și era cunoscută ca fiind o fată foarte cuminte și frumoasă. „Era o fată respectuoasă și iubitoare. Toată lumea o cunoștea și o aprecia”, a spus vecina.

Tânăra tocmai ce absolvise liceul

Maria Diana, pasionată de fotografie și proaspăt absolventă de liceu, avea toată viața înainte. Familia și prietenii sunt în stare de șoc și îndurerați de pierderea tragică a acesteia. Mama ei, aflată la muncă în Italia, și sora, plecată din țară, sunt devastate de vestea că Diana nu mai este printre noi.

Tragedia care a lovit familia Mariei Diana atrage atenția asupra necesității unor măsuri de siguranță mai stricte pe traseele montane frecventate de turiști. Autoritățile locale și administratorii parcurilor naturale trebuie să implementeze programe de educare și informare pentru turiști, precum și să asigure prezența echipelor de intervenție rapidă în caz de urgență.

Moartea violentă a Mariei Diana, tânăra de 19 ani atacată de urs pe traseul montan Jepii Mici din Bucegi, a lăsat o familie și o comunitate îndurerate și în stare de șoc. Mătușa fetei a vorbit despre durerea familiei și lipsa de informații concrete din partea autorităților. Această tragedie subliniază importanța măsurilor stricte de siguranță în zonele montane și nevoia de a educa turiștii cu privire la pericolele potențiale. Diana va rămâne în amintirea celor care au cunoscut-o ca o tânără vibrantă, plină de viață și pasiune, iar pierderea ei este o reamintire dureroasă a fragilității vieții și a necesității de a fi mereu vigilenți în fața imprevizibilului.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: