Redactia.ro
Home » Știri » Medicii au crezut că fetița de 5 ani are o banală răceală, așa că au trimis-o acasă. După câteva zile, copila a murit. Apoi, i-au aflat adevărata afecțiune

Medicii au crezut că fetița de 5 ani are o banală răceală, așa că au trimis-o acasă. După câteva zile, copila a murit. Apoi, i-au aflat adevărata afecțiune

O fetiță de doar 5 ani a murit din cauză că medicii i-au pus diagnosticul greșit. 

Doctorii credeau că fetița trece printr-o banală răceală. Aceștia au spus că este vorba doar de „o infecție virală”.

La câteva zile distanţă, fetița a murit

Copila din Australia a avut un destin crunt însă. Odată ajunsă acasă, starea de sănătate a copilei s-a înrăutățit. Buzele fetiței se învinețiseră, iar părinții – Justin și Jasmine – au sunat panicați la serviciile de urgențe.

Ea intra și ieșea din starea de conștiență și se cam prăbușise în brațele lui Jaz. 

Așa că am început să o resuscitez în timp ce vorbeam la telefon la 999, și am făcut asta timp de 10-15 minute înainte de sosirea ambulanței, iar ei au preluat resuscitarea în timp ce eu am pregătit defibrilatorul„, a povestit tatăl.

Cauza decesului: streptococul A

Conform medicului legist, cauza decesului a fost streptococul A. Spitalul Westmead, unde a murit copila, a aflat diagnosticul real al fetei printr-o simplă prelevare de probe din gât.

Dacă ar fi fost diagnosticată corect mai devreme, ar fi putut fi tratată cu antibiotice, a arătat medicul legist.

„Vreau doar ca oamenii să știe cine este Cassie și ce a fost capabilă să facă. Ea întruchipează un supererou din viața reală și nu mulți oameni pot spune asta.

Ceva ce a fost cel mai rău moment din viața noastră. Cel puțin ea a reușit să salveze alte trei familii, ceea ce este un lucru frumos”, a mai zis tatăl micuței.

Ce este streptococul A?

Bolile cauzate de streptococul A pot fi ori minore, ori grave sau chiar mortale.

Majoritatea sunt relativ ușoare dar, în unele cazuri, infecția duce la faringită streptococică invazivă de grup A.

Streptococul A „cauzează de obicei o uşoară durere în gât sau o infecţie care poate fi uşor tratată cu antibiotice„, a declarat într-un comunicat dr. Colin Brown, directorul adjunct al agenţiei pentru siguranţă sanitară.

În circumstanţe rare, această bacterie poate pătrunde în sânge şi poate provoca boli grave, numite infecţii invazive cu streptococ A„, a adăugat el, îndemnând părinţii să urmărească simptomele şi să solicite asistenţă medicală cât mai curând posibil, astfel încât copiii lor să poată fi trataţi rapid, înainte ca infecţia să devină gravă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: