Redactia.ro
Home » Știri » Medicii au transmis un mesaj ÎNFIORĂTOR înainte de Sărbătorile 2023: o nouă tulpină Covid-19 face ravagii!

Medicii au transmis un mesaj ÎNFIORĂTOR înainte de Sărbătorile 2023: o nouă tulpină Covid-19 face ravagii!

Alarmă în unitatea de neuropsihiatrie din Buzău! Primul focar de COVID-19 înregistrat în 2023

Organizația Mondială a Sănătății ne îngrijorează înainte de Sărbătorile 2023. Medicii sunt în alertă din cauza răspândirii noii variante de COVID, JN.1.

La aproape patru ani de la apariția bolii care a făcut milioane de victime și a afectat puternic economia mondială, specialiștii avertizează că există temeri că noua variantă va pune în pericol sărbătorile de iarnă.

De ce este periculos JN.1?

Cu Crăciunul la ușă, există îngrijorări că subvariantele precum JN.1 ar putea pune în pericol sărbătorile de iarnă. Cu toate acestea, unii specialiști consideră că nu se vor impune măsuri restrictive majore, menținând speranța pentru o sărbătoare liniștită.

Cred că e cea mai mică dintre probleme, dacă e să mă uit la gripă. Adică, din punctul meu de vedere, mai degrabă m-aș gândi la gripă și la riscul pe care gripa îl poate aduce cu complicații și restul, decât la această subvariantă.

Până la urmă, o nouă subvariantă nu înseamnă nimic altceva, cel puțin deocamdată, din datele pe care le avem decât o răspândire pentru un virus care va da infecții în continuare, cum s-a întâmplat, de exemplu, și în Austria și nu numai.

Ați văzut că discutăm deja de o lună de aceste subvariante noi şi, de fapt, nu s-a întâmplat nimic notabil. Şi nu cred că o să fie o presiune. După părerea mea, nu se va schimba nimic legat de Crăciun, care oricum bate la ușă„, au anunţat medicii.

Ce recomandă OMS?

A devenit foarte important ca publicul să fie informat și să urmărească îndeaproape recomandările emise de OMS și autoritățile sanitare locale.

Cu măsuri preventive adecvate și informare constantă, comunitățile pot contribui la gestionarea răspândirii acestei noi subvariante de COVID-19 și la protejarea sănătății publice.

Specialiștii dezbat cu privire la gravitatea noii subvariante, având opinii împărțite cu privire la riscurile comparate cu gripa obișnuită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: