Redactia.ro
Home » Știri » Medicii din România sunt în alertă. Numărul cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta

Medicii din România sunt în alertă. Numărul cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta

coronavirus

Ministrul Sănătății are vești îngrijorătoare pentru români! Conform lui Alexandru Rafila, numărul îmbolnăvirilor cu virusul Sars-Cov-2 continuă să crească de la o zi la alta, iar din ce în ce mai multe persoane ajung să fie internate în spital.

Anunțul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul Sars-Cov-2 crește de la o zi la alta

Prin urmare, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a discutat despre recenta creștere a cazurilor de coronavirus. Reprezentantul Guvernului a raportat că se înregistrează aproximativ 2.000 de cazuri COVID-19 zilnic. Oficialul a adăugat că, în opinia sa și a colegilor din domeniul sănătății publice, această situație se va menține aproximativ două săptămâni.

Ministrul Sănătății a asigurat că există suficiente paturi disponibile în spitale pentru a furniza îngrijire medicală atât pacienților grav bolnavi internați la terapie intensivă, cât și celor care necesită asistență medicală generală. El a subliniat că, în prezent, nu se ia în considerare reintroducerea obligatorie a purtării măștilor de protecție în spațiile aglomerate.

Cu toate acestea, ministrul a făcut recomandarea ca persoanele care prezintă simptome de infecții respiratorii să poarte măști de protecție în mijloacele de transport în comun sau în spațiile aglomerate închise.

Zilnic sunt confirmate peste 2.000 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-Cov-2

„Da, sunt în jur de 2.000. A fost o creştere constantă în ultimele câteva săptămâni. Am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi. Opinia mea şi a colegilor care lucrează în zona de sănătate publică este că această situaţie cu un număr important de cazuri va mai dura circa două săptămâni, după care vom intra pe un trend de descreştere a numărului de cazuri.

Am făcut şedinţe operative, atât cu spitalele din Bucureşti, cât şi cu direcţiile de sănătate publică şi spitalele din ţară ca să ne asigurăm că toţi pacienţii care au nevoie de îngrijire, fie terapie intensivă, fie în spitale care să acorde asistenţă medicală acestor pacienţi sau celor care sunt infectaţi cu COVID şi au alte nevoie de sănătate, să poată să facă acest lucru şi suntem în permanentă legătură cu colegii de la spitalele din întreaga ţară”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat luni la Parlament despre cele aproximativ de 2.000 de cazuri COVID pe zi”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: