Redactia.ro
Home » Știri » Medicii nemți, uluiți de fiul cu nevoi speciale al lui Mădălin Ionescu: „Am văzut doar 2 creiere ca ale lui Filip: la Einstein și la Oppenheimer” VIDEO

Medicii nemți, uluiți de fiul cu nevoi speciale al lui Mădălin Ionescu: „Am văzut doar 2 creiere ca ale lui Filip: la Einstein și la Oppenheimer” VIDEO

Medicii nemți, uluiți de fiul cu nevoi speciale al lui Mădălin Ionescu: „Am văzut doar 2 creiere ca ale lui Filip: la Einstein și la Oppenheimer” VIDEO

Medicii nemți, uluiți de fiul cu nevoi speciale al lui Mădălin Ionescu. Iata abilitățile remarcabile pe care le are tânărul!

Mădălin Ionescu: „Toată viața vor fi niște probleme”

Povestea lui Filip Ionescu, fiul celebrului prezentator Mădălin Ionescu, ne aduce o lecție de viață despre reziliență, creativitate și determinare. Cu o afecțiune rară la nivelul creierului, Filip demonstrează că nevoile speciale pot fi depășite cu perseverență și sprijinul adecvat.

Filip, în vârstă de 19 ani, a fost diagnosticat cu hemipareză, o condiție care îi afectează capacitatea de a vorbi și îi aduce numeroase dificultăți cognitive. Această afecțiune a apărut în urma unei forme severe de varicelă, contactată de la sora sa mai mare, în primii săi ani de viață. Virusul a afectat circuitele neuronale ale lui Filip, în special centrul vorbirii.

Mădălin Ionescu și-a asumat din prima zi misiunea de a-și ajuta fiul să depășească provocările cu care se confruntă.

„A făcut varicelă de la sora lui. El a făcut o formă foarte dură de varicelă. Țin minte că nu avea pe limbă nici măcar un loc liber fără bube.

Acest virus i-a prăjit niște circuite neuronale. Centrii vorbirii sunt foarte afectați, de aceea Filip nici nu vorbește, vorbește mai mult din gât. Și poate nici limba lui nu are o conformație foarte ok.

Abia în jurul vârstei de 8-9 luni am realizat că sunt niște probleme, pentru că încă nu mergea. L-am dus la profesorul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat că a avut loc un incident de natură virală.

În România nu existau vaccinuri, nu se făceau atunci împotriva varicelei.

Dacă se făcea atunci vaccin, nu mai făcea Ștefania, așa că poate soarta lui Filip ar fi fost alta.

Mi-a zis că toată viața vor fi niște probleme.”, a povestit el la emisiunea „În Oglindă”, de la Kanal D2.

Medicii nemți, uluiți de fiul cu nevoi speciale al lui Mădălin Ionescu

Mădălin Ionescu a căutat soluții medicale în țară și în străinătate, inclusiv în Germania, unde o doctoriță a făcut o remarcabilă afirmație:

„M-am dus cu el peste tot, inclusiv în Germania.

Nu o să uit niciodată ce mi-a spus șefa clinicii de acolo: „Am văzut doar două creiere ca ale lui Filip: la Einstein și la Oppenheimer. Dacă aveți noroc, el într-o zi va fi o minune de om și se va trezi peste noapte din această stare. Dar oricum va trebui să munciți tot timpul pentru el. Sfatul meu e să vă mutați din România, pentru că în țara noastră nu sunt condiții necesare pentru ca un copil cu dizabilități precum cele din spectrul lui să-și revină.

El nu este autist, deși are elemente specifice autismului”, a mai declarat Mădălin Ionescu.

Filip, abilități remarcabile

Această comparație aduce în prim-plan extraordinara potențialitate a lui Filip și natura unică a capacităților lui cognitive.

Chiar dacă drumul către recuperare și integrare este lung și plin de provocări, Mădălin Ionescu și familia sa sunt determinați să îl susțină pe Filip în fiecare etapă a vieții sale. Cu o memorie vizuală excelentă, Filip a dezvoltat abilități creative remarcabile, inclusiv desen, fotografie și scriere. El a devenit adeptul descărcării programelor de pe internet înainte să știe să citească, ceea ce demonstrează curiozitatea sa și dorința de a învăța.

„În România nu era, nici medicii nu erau suficient de informaţi. Acum, fizic vorbind, el are încă foarte multe din abilităţile unui om normal. Dar mi-e foarte greu să-mi imaginez că va fi integrat. Este extrem de creativ!

Are o imaginaţie incredibilă! Desenează inimaginabil, fotografiază, scrie, a ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească. Are o memorie vizuală excelentă. Neputând să vorbească, a trebuit să-şi dezvolte alte abilităţi. Eu îmi doresc asta, dar la modul realist spus, e greu de crezut, pentru că exact centrii vorbirii sunt afectaţi, are limba pe jumătate paralizată”, declara Mădălin Ionescu în urmă cu ceva timp.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: