Redactia.ro
GALERIE FOTO (4)
Home » Știri » Medicii români combat teoriile conspirației asupra virusului

Medicii români combat teoriile conspirației asupra virusului

După patru luni de tratare a pacienților cu coronavirus din orașul Timișoara, medicii se confruntă teorii ale conspirației.

„Oamenii nu mai respectă regulile. Acum trei săptămâni am avut un caz nou pe zi, acum avem aproximativ 40 de ani.” a spus doctorul.  

Într-o țară în care medicii rareori vorbesc, Musta a devenit o prezență constantă pe social media și presa locală, vorbind despre activitatea sa la spitalul Victor Babeș

Trebuie să acționez pe două fronturi – cel profesional, în care tratez pacienții și cel informațional, în care încerc să explic publicului ce se întâmplă”, a spus Musta, care este și șeful secției de boli infecțioase din Timișoara.

Țara est-europeană a determinat răspândirea COVID-19 sub o blocare strictă de două luni. Suma cazurilor de Coronavirus este pusă pe fundalul teoriilor tot mai multe ale conspirației care se depistează online. România, cu o populație de aproape 20 de milioane, a raportat până în prezent peste 38.000 de infecții și peste 2.000 de decese.

În București, câteva sute de coronasceptici – care țin icoane, drapelul național și pancarte care scriu „Cred în DUMNEZEU, nu în COVID” – protestează frecvent împotriva a ceea ce ei numesc „dictatură sanitară”.

Medicii din China îi avertizează pe europeni în legătură cu greșelile pe care le-au făcut în criza de coronavirus
Medicii din China îi avertizează pe europeni în legătură cu greșelile pe care le-au făcut în criza de coronavirus

DIFERITE PĂRERI

„Cifrele sunt umflate în beneficiul producătorilor de măști de protecție”, spune un protestatar. „Trebuie să am dreptul să aleg dacă vreau să fiu internat sau nu” -Costin Tănăsescu, un antreprenor în industria construcțiilor în vârstă de 49 de ani.

LUPTA ÎMPOTRIVA VIRUSULUI- Ce spun medicii?

La începutul lunii iulie, Curtea Constituțională a decis că spitalizarea obligatorie, impusă în condițiile de două luni de urgență. De atunci, aproape o mie de pacienți cu COVID-19 s-au externat din spitale, potrivit cifrelor oficiale. Unul dintre cei care nu doreau să fie spitalizat, Cristian Focsan, a declarat pe Facebook că a crezut că poate lupta împotriva virusului de unul singur și nu dorește să ocupe un pat, eventual necesar de o persoană grav bolnavă. Însă starea bărbatului în vârstă de 43 de ani s-a agravat, iar el a ajuns să fie la mâna medicilor.

După negocierile între guvernul liberal și opoziția de stânga, parlamentul a adoptat un nou text. Totodată permite spitalelor să mențină oamenii care au testat pozitiv virusul timp de 48 de ore, chiar fără simptome.

Pentru spitalizări dincolo de această perioadă, departamentul de sănătate publică trebuie să aprobe fiecare caz. Conform  legi, care intră în vigoare marți – prea târziu pentru unii dintre cei care se răspândesc asupra răspândirii virusului. Întrucât spitalul Victor Babeș din Timișoara este plin. O femeie întinsă pe un pat își jelește soțul care a murit recent după ce s-a infectat.

Medicii afirmă faptul că, pacinții nu cred în medicamente, ci în anumite conspirații.

„Vreau ca prietenii mei să mă vadă aici, în special pe cei care nu cred că virusul este real.  „Nu este normal ca un bărbat de 34 de ani fără probleme de sănătate să moară”, a spus ea.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Timișoara a refuzat recent tratamentul cu remdesivir. Acesta  nu dorea „experimente făcute asupra lui”, dar starea lui s-a deteriorat și a murit în unitatea UCI.  Adaugă el: „altii care au testat pozitiv din spital si au luat transportul public acasa.”

În alte părți ale țării, doi bărbați care au fost pozitivi și care au refuzat spitalizarea au murit recent acasă. Musta spune că încearcă să argumenteze împotriva teoriilor, că virusul nu este periculos „ca mod de prevenire.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: