Redactia.ro
Home » Știri » Mesaje de Sfântul Vasile

Mesaje de Sfântul Vasile

Vasile din Cezareea Cappadociei, cunoscut sub numele Vasile cel Mare a fost un arhiepiscop din secolul al IV-lea, considerat doctor al Bisericii și unul din cei trei arhiepiscopi de seamă, răsăriteni, ai Bisericii Ortodoxe, alături de Grigore de Nazianz și Ioan Gură de Aur. Sfântul Vasile cel Mare este prăznuit pe 1 ianuarie în calendarul ortodox și este considerat unul dintre cei mai importanți sfinți ai Bisericii Ortodoxe.

Pentru că aproximativ 600.000 de români își sărbătoresc onomastica. Iată cele mai frumoase mesaje pe care să le transmiți de Sfântul Vasile.

Mesaje de Sfântul Vasile

Pe lângă activitatea sa de teolog, Vasile a fost cunoscut pentru grija sa față de cei săraci și defavorizați. Vasile a stabilit liniile directoare pentru viața monahală, care se concentrează pe viața comunitară și rugăciunea liturgică. El este amintit ca un părinte al monahismului comunitar în creștinismul oriental. Este considerat un sfânt atât de tradițiile creștinismului oriental, cât și de cel occidental.

Sfântul Vasile, împreună cu fratele său Grigore de Nyssa și prietenul său Grigore de Nazianz, sunt numiți colectiv Părinții Capadocieni. Biserica Ortodoxă Răsăriteană și Bisericile Catolice Răsăritene i-au acordat, împreună cu Grigore de Nazianz și Ioan Hrisostom, titlul de Mare Ierarh. Este recunoscut ca Doctor al Bisericii în Biserica Romano-Catolică.

Cele mai frumoase mesaje de Sfântul Vasile

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să vă însoțească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Vasile cât mai frumoasă!”

„Sper ca sărbătoarea Sfântului Vasile să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și succes!”

„La mulţi ani, Vasile al meu! Îţi doresc multă sănătate şi linişte în noul an!”

”Anul Nou care începe azi să îţi aducă numai bucurii şi împliniri. La mulţi ani, fratele meu Vasile!”

„Anul Nou care începe azi să îţi aducă numai bucurii şi împliniri. La mulţi ani Vasile!”

„Te felicit cu ocazia zilei tale de nume, dorindu-ţi multă sănătate şi realizări frumoase. Fie ca magia tuturor clipelor trăite şi cumpăna dintre ani să te găsească mai fericit decât ai fost până acum şi să rămâi aşa, nu pentru un an, nu pentru doi, ci pentru tot restul vieţii. La mulţi ani, Vasile!”

„Să primesti flori de ziua ta. Să înveți de la fiecare floare sa iubesti, sa fii tandra, sa-i luminezi pe cei din jur, sa-i lasi sa te admire, sa aduci bucurie si sarbatoare. La multi ani, Vasilica!

„Visele și speranțele de azi să devină realitate, orice cădere un pas înainte, gândul bun și fericirea să te însoțească mereu! La Mulți Ani, Vasile/Vasilica!”

„De ziua ta de nume, îți urez din tot sufletul noroc, să îți găsești pacea și fericirea, să nu verși nicio lacrimă și să trăiești fiecare clipă astfel încât să nu regreți nicio secundă trecută! Cele mai bune urări de la mine.”

„Îţi urez La mulţi ani, pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Vasile pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să iţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară”.

„Cu ocazia zilei onomastice îţi urez la mulţi ani de Sfântul Vasile!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: