Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul îngrijorător al Ministrului Sănătății: Ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare

Mesajul îngrijorător al Ministrului Sănătății: Ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare

Nelu Tataru, declaratii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat duminică că se analizează situația de pe Valea Prahovei și de la mare, pentru că în aceste zone, oamenii nu respectă regulile impuse de autorități.

Nelu Tătaru este de părere că în cazul în care apar noi focare, se va restricționa circulația în anumite localități.

Nelu Tătaru, mesaj pentru cei care nu respectă regulile impuse de autorități

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit duminică, la Digi24 despre bilanțul infectărilor cu coronavirus, precizând în același timp că există o rată de îmbolnăvire de 4%, iar transmiterea comunitară este accentuată.

Din cauza acestei situații, ministrul Sănătății le recomandă cetățenilor să respecte regulile, să poarte măștile de protecție, să păstreze distanța și să se repecte dezinfectatul mâinilor.

„Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați”, a menționat el.

De asemenea, Tătaru asigură că România are 4.000 de paturi la Terapie Intensivă, dintre care 3.000 sunt dotate complet. Problema principală este faptul că spitalele pentru Covid-19 trebuiau să devină spitale non-covid, dar multe persoane continuă să se infecteze, iar numărul pacienților cu COVID19 crește de la o zi la alta.

Ministrul Sănătății dorește să verifice turiștii din Valea Prahovei și de la litoral

Referitor la turiștii de la munte și de pe litoral, Tătaru susține că aceștia nu respectă regulile de distanțare socială.

„Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a subliniat Nelu Tătaru.

Referitor la întrebarea dacă unele zone de vacanță vor fi puse în carantină, Nelu Tătaru a menționat că nu, dar că agenții economici trebuie să respecte regulile impuse, în caz contrat se vor lua măsuri.

Totodată, acesta a precizat că va fi gândit un proiect de lege care prevede carantina și izolare pentru momentul în care starea de alertă va expira.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: