Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Metode de precauție în utilizarea unui fierastrau circular electric

Metode de precauție în utilizarea unui fierastrau circular electric

Metode de precauție în utilizarea unui fierastrau circular electric

Accidentele în timpul construcțiilor se petrec destul de des. Deși acestea sunt adesea minore, modelele de scule electrice cu care lucrezi pot fi foarte periculoase dacă nu sunt manevrate cu atenție. Pe piață au apărut de-a lungul anilor diverse modele noi de instrumente cu care poți prelucra lemnul sau materiale dure (metal) și care pot facilita domeniul construcțiilor.

Utilizarea unui fierastrau circular cu acumulator sau a unui model de tip sabie implică riscuri deosebite, deoarece fierastraul este o unealtă puternică și ascuțită. Dacă proiectele tale din perioada următoare sunt mai complexe, atunci trebuie să studiezi cu atenție modul în care îl vei folosi.

În acest articol, Fixero.com.ro – unul din cele mai bune magazine de produse din categoria de scule electrice, îți va oferi mai multe sfaturi despre cum să utilizezi un fierăstrău circular în siguranță.

Ce trebuie sa știi despre categoria de fierastrau circular

pastedGraphic_1.png

Fierastraul circular este o unealtă electrică utilizată pentru taiere și prelucrarea materialelor cum ar fi lemn, metal, aluminiu, plastic sau altele. Acesta este echipat cu o lamă circulară cu dinți ascuțiți care se învârte în jurul unui ax central. Fierăstrăul circular poate fi folosit pentru tăierea dreaptă sau în unghi, în funcție de proiectul sau nevoile utilizatorului.

Principiul de funcționare constă în învârtirea lamei la viteze mari, astfel încât dinții să taie prin material, producând tăieturi precise și curate. Fierăstrăul circular poate fi utilizat atât în ateliere profesionale, cât și pentru proiecte de bricolaj sau lucrări casnice.

Există niște măsuri de precauție atunci când utilizezi fierastraie electrice. Iată câteva sfaturi utile de care trebuie să ții cont pentru utilizarea optimă a unui fierastrau circular electric.

Utilizează un echipament de protecție adecvat manevrării unui fierastrau circular

pastedGraphic_2.png

Înainte de manevrare, asigură-te că ai echipamentul de protectie pregătit. Acest lucru se aplică atât pentru munca cu un fierastrau circular, cât și pentru alte instrumente electrice profesionale.

Din echipamentul tău nu ar trebui să lipsească ochelari pentru protecția ochilor și mănușile. În cazul în care utilizezi un fierastrau circular pentru taierea sticlei, atunci mănușile te vor proteja de cioburi.

Nu uita să verifici dacă piesele din echipament sunt în stare bună. În cazul în care componentele s-au degradat, nu te panica, găsești pe site-ul Fixero.com.ro accesorii și echipamente de protecție la preturi avantajoase.

Verifică modelul de fierastrau circular înainte de utilizare

Fierăstraiele pot să difere în funcție de diverse criterii cum ar fi tipul de alimentare, turatie, greutate, marime disc etc.,  fiecare având avantajele sale. Unele fierăstraie circulare sunt special concepute pentru anumite materiale, cum ar fi cele standard pentru taierea lemnului sau metalului, iar altele sunt mai versatile și pot fi utilizate pe mai multe tipuri de materiale.

Trebuie să verifici întotdeauna detaliile tehnice ale produsului înainte să îl achiziționezi. Există fierăstraie circulare de mână, de masă sau cu lant din care poți alege. Din punct de vedere al puterii de operare, clienții Fixero pot opta pentru fierastraie Graphite sau Verto de 1200 W, 1500 W sau 1800 W. Discurile diferă și ele în mărime, unele pot fi de 165 mm, altele de 210 mm.

Unele dintre modele oferă posibilitatea ajustarii unghiului si adancimii de taiere din mișcări simple. Un alt aspect pe care ar trebui să îl iei în considerare este turatia motorului. Trebuie să te asiguri că fierastrau circular se potrivește cu complexitatea proiectului la care vrei sa îl folosești, înainte de a-l cumpara.

Anumite modele vin și cu ghidaj laser pentru a facilita experiența de tăiere și pentru a reduce riscurile de accidentare în timpul manevrării unui fierastrau circular.

Respectă instrucțiunile date de producători in vederea utilizarii unui model de fierastrau electric

Citește manualul de instrucțiuni cu care vine împachetat fierăstrăul. Manualul de instrucțiuni va conține o prezentare a fierăstrăului circular și a componentelor sale principale. Utilizatorii vor învăța despre funcțiile fiecărei părți ale fierăstrăului, precum motorul, lama, mânerul și sistemul de ajustare a adâncimii de tăiere. Aceasta este o introducere esențială pentru a familiariza utilizatorii cu ansamblul și funcționarea corectă a uneltei.

Manualul va explica pașii de asamblare a fierăstrăului circular (dacă este necesar) și cum să efectueze corect reglajele inițiale. Acest aspect este crucial pentru a se asigura că fierăstrăul este pregătit în mod corespunzător pentru utilizare și că funcționează în mod optim.

Manualul va descrie, de asemenea, tehnici corecte de utilizare a fierăstrăului circular. Utilizatorii vor învăța cum să țină corect unealta, cum să poziționeze materialul și cum să efectueze tăieturi precise și sigure. Se vor oferi sfaturi practice pentru diferite tipuri de tăieturi și materiale, cum ar fi pal, mdf, metal și altele.

Menține zona de lucru curată 

O altă măsură de precauție este să menții zona de lucru curată. Există anumite modele de fierastraie circulare care vin cu diverse accesorii ce pot să absoarbă praful instantaneu. În schimb, o curățenie manuală trebuie efectuată după fiecare lucrare cu materialele mai dure.

Cioburile, resturile de material sau obiectele nedorite pot deveni periculoase, generând riscul de alunecări și accidente neașteptate. De asemenea, acestea pot interfera cu lama fierăstrăului, ducând la deteriorarea lamei sau la blocarea uneltei, fapt ce poate conduce la incidente grave.

O zonă de lucru curată permite o mai bună vizibilitate a liniilor de tăiere și a materialului, ceea ce facilitează efectuarea tăieturilor precise și uniforme. Prin înlăturarea resturilor de material și a altor obiecte din jurul fierăstrăului, utilizatorul poate lucra într-un mediu mai organizat și mai eficient.

Comanda modele premium de fierastraie circulare pentru proiectele tale de pe Fixero.com.ro!

Alegerea unui fierastrau circular potrivit necesită puțină analiză a modelelor existente pe piață. Descopera gama de fierastraie electrice pusă la dispoziție de Fixero, magazin specializat în produse din categoria fierastraie.

În aceeași măsură, găsești și alte oferte de produse electrice și accesorii necesare pentru desfășurarea lucrărilor în siguranță. Poți achiziționa produsele tale preferate online, realizând plata cu cardul.

Cumpără de pe magazinul online Fixero și beneficiezi de livrare rapida, sigură și gratuit pentru comenzile mai mari de 300 de lei. Pentru retur, ai disponibile 30 de zile de a returna produsele în ambalajul original, după completarea formularului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: