Redactia.ro
Home » Știri » Miercurea Albă din Săptămâna Luminată. Ce nu au voie femeile să facă și ce tradiții trebuie să respecte

Miercurea Albă din Săptămâna Luminată. Ce nu au voie femeile să facă și ce tradiții trebuie să respecte

Miercurea Albă din Săptămâna Luminată. Ce nu au voie femeile să facă și ce tradiții trebuie să respecte

Astăzi este Miercurea Albă din Săptămâna Luminată! Iată ce nu au voie femeile să facă și ce tradiții trebuie să respecte!

Miercurea Albă din Săptămâna Luminată

Miercurea Albă din Săptămâna Luminată este o zi importantă în tradiția creștină și este cunoscută pentru numeroasele sale obiceiuri și superstiții. Această zi este denumită și Sfânta Mercurie și marchează prima zi de după Paște. Deși există multe obiceiuri care sunt respectate în această zi, cel mai cunoscut este interdicția adresată femeilor de a lucra în câmp. Miercurea Albă este cunoscută și sub numele de „nunta șoarecilor”, din cauza acestei interdicții. Iată ce tradiții trebuie să se respecte!

 Tradiții și superstiții în Miercurea Albă din Săptămâna Luminată

Se spune că femeile nu ar trebui să muncească în această zi, deoarece ar aduce șoarecii în casă și ar împiedica prosperitatea în restul anului. Acest obicei datează de mult timp și este respectat de mulți creștini și astăzi.

În afară de această interdicție, zilele de miercuri și vineri din Săptămâna Luminată sunt considerate „cu hărți”. Aceasta înseamnă că toți credincioșii au permisiunea de a mânca dulciuri și pește în aceste zile, datorită Învierii Domnului Iisus Hristos. Este o perioadă de dezlegare alimentară, în care credincioșii își pot bucura gusturile preferate și se pot bucura de cele mai bune mâncăruri.

De asemenea, în Săptămâna Luminată nu se citește Psaltirea și nu se fac parastase pentru cei trecuți în neființă, slujbele fiind reluate după Duminica Tomii. Slujbele de înmormântare din această săptămână sunt oficiate după o rânduială specială și vorbesc de biruința Vieții asupra morții.

Săptămâna Luminată este denumită și Săptămâna Blajinilor sau Paștile Morților. Se spune că cei care mor în această săptămână merg direct în Rai, indiferent de păcatele comise, pentru că ușile Raiului sunt deschise, iar cele ale iadului sunt închise. De asemenea, se crede că cei născuți în această săptămână vor fi norocoși.

Astfel, Miercurea Albă din Săptămâna Luminată este o zi plină de tradiții și superstiții. Femeile trebuie să evite munca în câmp pentru a preveni aducerea rozătoarelor în casă și a asigura prosperitatea pentru restul anului. Este o perioadă de dezlegare alimentară, în care toți credincioșii se pot bucura de mâncăruri și dulciuri. De asemenea, este un moment special pentru sărbătorirea vieții

 

Sursa foto: ALBA24.RO

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: