Redactia.ro
Home » Sport » Mihai Neșu, paralizat de 10 ani. Mărturisiri dureroase din scaunul cu rotile: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist”

Mihai Neșu, paralizat de 10 ani. Mărturisiri dureroase din scaunul cu rotile: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist”

În urmă cu 10 ani, Mihai Neșu ajungea într-un scaun cu rotile. S-a întâmplat după o accidentare la un antrenament. Fostul fotbalist a mărturisit că, dacă ar fi să o ia de la capăt, nu s-ar mai face fotbalist. Dar acest fapt nu are însă nicio legătură cu tragedia prin care a trecut în 2011.

Pe 10 mai 2011, Mihai Neșu a suferit o accidentare oribilă la un antrenament al lui Utrecht, echipa la care juca românul la aceea vreme. Totul s-a întâmplat după ce după colegul său Alje Schut a căzut peste el la un duel aerian. Diagnosticul medicilor a fost greu de auzit: fractură la vertebrele cervicale.

Din acel moment, viața lui Mihai Neșu avea să se schimbe radical. De 10 ani, fostul fotbalist a rămas imobilizat în scaunul cu rotile.

Mihai Neșu, paralizat de 10 ani. Mărturisiri din scaunul cu rotile: „Dacă m-aș mai naște acum… “

Într-un interviu recent, Mihai Neșu a mărturisit că dacă ar fi să se nască din nou nu ar mai vrea să aleagă fotbalul. Însă a ținut să precizeze că decizia nu ar veni din cauza accidentării care l-a trimis în scaun cu rotile.
„Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât atunci când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal. Acum, de când am acest Centru pentru copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos. În plus, mi-am redescoperit și pasiunea pentru design și arhitectură”, spunea Mihai Neșu.

Mihai Neșu, paralizat de 10 ani: „Dacă tot nu ai murit? Cu ceva tot trebuie să fii de folos”

Fostul fotbalist a mai mărturisit că imediat după accidentarea nu a conceput că nu își va mai reveni niciodată și că va rămâne în scaunul cu rotile.
Abia după ceva vreme a realizat că poate în continuare să facă multe lucruri deoarece viața merge înainte. Acela a fost momentul în care a înființat o fundație cu gândul de-a construi un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități.
„După accidentare, nu concepeam că nu o să fiu iar sănătos. Apoi, văzând că progresele nu erau așa cum speram eu, am avut gânduri … gen să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos. Mi-a luat foarte mult timp, până prin 2016 am tot căutat să înțeleg de ce mai trăiesc, ce mai am de făcut”, a mai mărturisit Mihai Neșu.

Etichete: