Redactia.ro
Home » Știri » Milioane de români vor rămâne fără măști în plină pandemie. Anunțul Ministerului Sănătății

Milioane de români vor rămâne fără măști în plină pandemie. Anunțul Ministerului Sănătății

Nelu Tataru ancheta

Ministrul Nelu Tătaru a anunțat miercuri că urmează o anchetă internă la Comisa de achiziții din cadrul Ministerul Sănătății. Ministrul susține că va fi reevaluat contractual încheiat cu firma ce trebuia să livreze măștile pentru persoanele defavorizate.

Ce a declarat Nelu Tătaru

Miercuri seara, Nelu Tătaru a fost întrebat în cadrul unei emisiuni în ce stadiu se află livrarea măștilor pentru persoanele defavorizate. Acesta a explicat că achiziția durează aproximativ două luni.

”După cum ştiţi, a fost o licitaţie contestată, s-a aşteptat un timp, vreo 60 de zile, până s-a încheiat contractul-cadru, 11 dintre cei 14 care corespundeau, s-a încheiat un contract subsecvent cu prima firmă, a fost contestat, am aşteptat la Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor, după ce s-a dat verdictul că se respinge contestaţia. În a 10-a zi a fost contestat la Tribunal, a rămas în aşteptare s-a respins şi acolo. Am început şi am încheiat acel contract subsecvent, suntem în derularea lui, din informaţiile pe care le am de la comisia de achiziţie s-au livrat 39 de milioane de măşti”, a explicat Tătaru.

De ce a trebuit reevaluat contractual

Ministrul a declarat că s-au constatat anumite nereguli și trebuie reevaluat pocesul de achiziție. Acesta a precizat că, din informaţiile pe care le-a primit de la comisia de achiziţie, firma a fost notificată pe 18 august pentru că nu respectă contractul, prin nedepunerea unei garanţii conform contractului, iar după notificare există o perioadă de graţie de 15 zile.

”Acest contract trebuie reevaluat, fiindcă din discuţiile aflate în comisie s-ar fi încălcat nişte termeni. Eu deja mâine (joi – n.r.) am organizat o comisie de anchetă în interiorul Ministerului pentru a evalua acest contract şi Comisia de achiziţii şi în acelaşi timp – avem şi evaluarea pe care o facem pe contractul în sine cu firma câştigătoare”, a adăugat Nelu Tătaru.

 

Nelu Tătaru a liniștit populația. Acesta susține că există încă 10 firme ce au încheiat contracte cadru cu autoritățile. În cazul în care licitația va fi reziliată, persoanele în cauză nu trebuie să se panicheze, livrarea va trece la firma următoare de pe listă. Termenul la care se va face livrarea nu est cunoscut momentan, acesta depinde de cantitatea cerută.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: