Redactia.ro
Home » Știri » Milionarul român a dat lovitura de graţie statului! Curtea de Apel a confirmat totul. E un mare EŞEC pentru sistemul juridic

Milionarul român a dat lovitura de graţie statului! Curtea de Apel a confirmat totul. E un mare EŞEC pentru sistemul juridic

Câinele, încredințat într-un proces de partaj similar cu cel al copiilor. Premieră juridică în România

Curtea de Apel București a decis să suspende pedeapsa aplicată lui Puiu Popoviciu în urmă cu 7 ani și să rejudece de la zero procesul, după ce a admis o cerere de revizuire formulată de omul de afaceri.

Instanța „admite în principiu cererea de revizuire formulată de petentul-condamnat POPOVICIU GABRIEL AUREL” împotriva sentinței pronunțate în 2026 de Curtea de Apel Bucureşti și „dispune rejudecarea cauzei în fond”.

Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de detenție în dosarul Băneasa pentru că ar fi pus mâna, prin fraudă, pe terenurile din Băneasa unde se află IKEA și Ambasada SUA.

Dosarul se rejudecă de la zero

Aşadar, Popoviciu a reuşit o premieră şi în România, respectiv a obţinut la Curtea de Apel Bucureşti suspendarea executării pedepsei de şapte ani de închisoare din dosarul Ferma Băneasa şi rejudecarea de la zero a dosarului.

În august 2019, o curte din Regatul Unit a decis predarea lui Popoviciu la București, dar, pe 11 iunie 2021, Înalta Curte a Angliei și Țării Galilor i-a admis apelul lui Popoviciu și a anulat decizia de predare.

Magistrații Înaltei Curți a Angliei și Țării Galilor, lordul judecător Holroyde și judecătorul Jay, au admis apelul omului de afaceri Puiu Popoviciu împotriva deciziei de predare emisă de o curte inferioara de la Londra pe motiv că acesta nu a avut parte de un proces corect în România.

A fost apărat de Hunter Biden

Popoviciu a mobilizat în apărarea lui și alți avocați extrem de influenți la nivel global, precum Hunter Biden (fiul actualului președinte al SUA, Joe Biden), Louis Freeh (fost șef al FBI) și Rudy Giuliani (fost primar al New York-ului și avocat al lui Donald Trump).

S-a creat un prejudiciu periculos?

Acum se naște întrebarea dacă va urma un val de anulări de sentințe și alți condamnați celebri având asemenea decizii străine în buzunar sau pe cale să le obțină.

De la Sorin Oprescu la Dragoș Săvulescu, poate începe acum prăbușirea epocii de aur a anticorupției băsiste din România, ce se lăuda cu aceste condamnări.

Cine este Puiu Popoviciu?

Puiu Popoviciu este un magnat activ pe piața dezvoltatorilor imobiliari din România, fost partener cu Radu Dimofte în proiectului rezidențial și de retail Băneasa, în hotelurile Howard Johnson (acum Sheraton), Ramada Park și Ramada Plaza din București, dar și francizele KFC, Pizza Hut și Taco Bell.

Alături de Nicolae Badea, a fost ginere al lui Ion Dincă (zis ”Dincă Te leagă”), fost prim-vicepremier în ultimul guvern comunist, deținător al mai multor poziții de forță în ierarhia de partid și de stat înainte de 1989.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: